Представництво інтересів дітей та держави у сфері охорони дитинства - один з пріоритетних напрямів роботи прокуратури Вінниччини

Представництво інтересів дітей та держави у сфері охорони дитинства - один з пріоритетних напрямів роботи прокуратури Вінниччини

08.07.16 17:37 0 509
У першому півріччі 2016 року органами прокуратури області до суду пред’явлено 38 позовів щодо захисту прав дітей та інтересів держави у сфері охорони дитинства.

З початку року судами задоволено 22 позови на загальну суму 489 тис грн, з них вже вступило в законну силу на суму 463 тис грн та виконано на 489 тис грн. За результатами розгляду пред’явлених позовів органами прокуратури області захищено права майже 2000 дітей.

За принципової позиції прокуратури задоволено позови про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням; визнання права власності на спадкове майно; визнання спадщини відумерлою; накладення заборони на відчуження майна; стягнення сплаченої допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів; про визнання незаконною бездіяльність та вжиття заходів щодо безпечного руху транспортних засобів на прилеглій до шкіл територіях.

Одним із пріоритетних напрямів діяльності прокурора є захист майнових та житлових прав дітей.

Так, уже в цьому році, за пред’явленими прокурорами позовами, 9 дітей успадкували житло чи земельні ділянки після смерті своїх батьків, що оцінюється більш як в 300 тис грн; 5 дітей-сиріт отримали право власності на майно загальною вартістю понад 160 тисяч гривень.

Водночас прокурорами вживаються заходи щодо захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства. Усього впродовж першого півріччя цього року до судів пред'явлено 19 позовів на загальну суму 13 млн 450 тис грн. Із яких судами уже задоволено 10 позовів на суму 140 тис грн.

Активізація роботи щодо захисту прав дітей та інтересів держави в сфері охорони дитинства триває.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Генеральний прокурор ...
Наступна новина: Как правильно выбрать ...

КОМЕНТАРІ