«Народний Майдан Вінниччини» презентував історичний проект «Пам’яті жертв нацистського проекту Т4» (+фото)

«Народний Майдан Вінниччини» презентував історичний проект «Пам’яті жертв нацистського проекту Т4» (+фото)

08.07.16 10:47 0 553
Громадська організація «Народний Майдан Вінниччини» презентувала унікальний історико-краєзнавчий проект «Пам'яті жертв нацистського проекту Т4», який реалізовується за підтримки обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, що громадська організація «Народний Майдан Вінниччини» стала однією з 12 переможців конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка у 2016 році за рахунок коштів обласного бюджету, який щороку традиційно проводиться Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Метою проекту є збір та аналіз архівних документів та інших історичних матеріалів щодо знищення під час Другої світової війни психічно хворих людей у медичних закладах міста Вінниці.

В рамках проекту планується створення історичної експозиції, яка буде орієнтована, насамперед, на сучасну учнівську та студентську молодь.

«По великому рахунку, тематика діяльності Вінницької психічної лікарні під час Другої світової війни не досліджена», – розповіла голова ГО «Народний Майдан Вінниччини» та керівник проекту Таїса Гайда. «Тому ми й вирішили разом з нашими німецькими партнерами реалізувати саме такий проект», – додала вона.

«Я впевнена, що наш проект не втратить своєї життєздатності після його реалізації на теренах Вінницької області», – зазначила координатор проекту Юлія Вишневська. «Але розпочинаємо ми саме з Вінниці, тому що тут було найбільше знищено психічно хворих людей», – додала вона.

«Проект покликаний, по-перше, пробудити інтерес до історії та краєзнавства, по-друге, сприяти у вихованні небайдужості суспільства до людей з інвалідністю, психічно хворих, усіх тих, хто потребує допомоги та підтримки з боку суспільства», – зазначила Таїса Гайда.

Без сумніву, краєзнавча робота, опрацювання низки історичних матеріалів у рамках проекту дозволить чітко зрозуміти, що утримання й підтримка психічно хворих людей – обов'язок суспільства.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Подільська агенція ...
Наступна новина: На Вінничині у Мурованих ...

КОМЕНТАРІ