У чому відмінності кофти,кардигани,светри,джемпери і пуловера

У чому відмінності кофти,кардигани,светри,джемпери і пуловера

08.07.16 21:40 0 1302

Кофта, кардиган, светр, джемпер, пуловер... Не всім відомі ці назви, а кому і відомі, то напевно далеко не всі використовують їх в своєму побуті. Як правило, ми обмежуємося декількома словами: кофта та джемпер, наприклад, називаючи ними будь-який верхній в'язаний одяг.

Сьогодні ви нарешті почнете розрізняти кофту, кардиган, светр, джемпер і пуловер. Запам'ятати відмінності дуже просто і розповість нам про ним співробітник інтернет-магазину: http://bigboss.in.ua/ru/kofty-i-dzhempera, в якому ви можете придбати собі якісні кофти та джемпери.

Що таке кофта?

Кофта - це в'язаний одяг із застібкою знизу доверху спереду на блискавці. Саме кофта є основою всього іншого верхнього одягу, кофту носили навіть в Стародавньому Єгипті. А зігріваючу функцію вона стала виконувати в Європі з 18 століття, її носили шотландські та ірландські моряки. Кофту можна переплутати з кардіганом. Нічого страшного, це тільки зараз з'явилося чітке розділення одягу на застібці, раніше кофтою також називалися речі з застібкою з гудзиків. Кофта може мати широкий комір, комір-стійку і бути зовсім без коміра.

Що таке кардиган?

Кардиган - це в'язаний одяг із застібкою знизу доверху спереду на ґудзиках. Кардиган, як було сказано вище, це різновид кофти. Таке цікаве найменування кардиган отримав завдяки своєму творцеві - сьомому графу Кардигану. Саме граф Кардиган винайшов одяг на ґудзиках як утеплений мундир. Сьогодні ж дуже і дуже популярні в'язані кардигани, як чоловічі, так і жіночі. Кардигани носять з брюками, джинсами і навіть з шифоновими сукнями.

Що таке светр?

Светр - це в'язаний одяг без застібок з високим коміром. Це слово походить з англійської мови: «sweater» від «to sweat» перекладається як «потіти». Ось такі незвичайні асоціації викликав светр за часів його появи. В даному випадку светр - це справжнісінька в'язана річ. Якщо кофта і кардиган можуть бути просто трикотажними, то светр з самого початку створювався як в'язаний виріб з вовни з орнаментом, візерунками з великих кіс або рельєфними візерунками. Запам'ятайте найголовніше: у светри завжди є комір-стійка. Всі інші вироби без коміра светрами називати не можна.

Що таке пуловер?

Пуловер - це в'язаний одяг без застібок з V-подібним вирізом. Це слово походить з англ. мови: «pull over» перекладається як «тягти зверху», «надягати зверху». Відмітна особливість пуловера, звичайно, - це V-подібний виріз. Пуловери полюбили англійська спортсмени через їх неймовірну практичність. Неперевершена Коко Шанель на початку 20 століття почала вводити пуловери в жіночий гардероб. Одяг видався настільки зручною, що пуловери надійно закріпилися в списку найулюбленіших предметів гардероба. Пуловери частіше носять чоловіки.

Що таке джемпер?

Джемпер - це в'язаний одяг без застібок з круглим коміром. Це слово походить з англійської мови: «jumper» перекладається як «стрибун». Чому така дивна назва - джемпер? Зараз все розповімо. Тут знову справа в спорті. Джемпер раніше був виключно спортивним одягом для спортсменів, що займаються легкою атлетикою. Після 50-х років 20 століття джемпер стали носити всі, причому навіть жінки.

Джемпер визнали навіть в діловому стилі. По суті джемпер - це найпоширеніший вид в'язаного одягу, це светр без коміра, з круглим вирізом. Джемпер більше відноситься до чоловічого гардеробу, а светр - до жіночого. Але сьогодні ніхто на це не дивиться, так як популярність в'язаних виробів зростає, і жінки все частіше вибирають в'язані джемпери замість светрів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ