Делегація Луцької міської ради відвідала Тернопіль з метою обміну досвідом

Делегація Луцької міської ради відвідала Тернопіль з метою обміну досвідом

09.07.16 09:53 0 787
Учора, 7 липня, секретар міської ради Юлія Вусенко, заступник міського голови Сергій Григоренко, директор ЛПЕ Ігор Грицюк, депутати міської ради Григорій Пустовіт, Костянтин Петрочук, Орися Залевська, Тарас Шляхтич, Богдан Богонос побували у місті Тернопіль з метою вивчення досвіду колег щодо впровадження інноваційних технологій у їхньому місті.

Спочатку лучани відвідали КП «Тернопільелектротранс», де директор Андрій Мастюх розповів, як у Тернополі впроваджувалась автоматизована система оплати проїзду (АСОП) у громадському транспорті. На даний час, система цілком протестована і повністю впроваджуватиметься у найближчі терміни.

Андрій Мастюх розповів, що першим кроком у реформуванні старої системи було звернення з ініціативою до міської влади створити в Тернополі єдиний диспетчерський центр. Був проведений конкурс і відібрано підприємство, яке зайнялося роботою диспетчеризації рухомого складу всього пасажирського транспорту в місті. Згодом, маючи відповідний об'єм інформації, було прийнято рішення по автоматизації озвучування зупинок, і на сьогоднішній день воно проводиться стовідсотково автоматично, також у салонах встановлено монітори, де транслюється інформація про наступну зупинку, діяльність міського голови, міської ради, курси валют, погода, новини, інше.

Також у місті запрацювала система detrans.com.ua, яка повідомляє, де знаходиться тролейбус. За словами Андрія Мастюха, тепер діти не стоять на зупинках в дощ, тому що можуть в режимі он-лайн прослідкувати за тролейбусом. Кожен може зайти в програму і побачити в реальному часі, де знаходиться потрібний тролейбус і за скільки хвилин він буде на зупинці. Тепер цю ж систему використовують і водії маршрутних таксі. Щодо безконтактної системи оплати, директор розповів, що вона протестована, здійснено повний облік пільговиків, щоб побачити, який коефіцієнт пільгових категорій є на даний час. Розроблено 5 видів квитків (всього їх буде 10). На робочою групою, розробляються проїзні квитки тривалого користування, будуть впроваджуватися картки на певну кількість їздок.

Перевагами впровадження АСОП є чіткий облік пасажирів, пільговиків, адміністрування коштів, що дає значну економію.

«Тернопільелектротранс» запровадило і продовжує впроваджувати реформи: відмовились від котельні, перейшли на індивідуальне опалення, прорахували розхід автошин, в частині тролейбусів салони освітлили світлодіодами, підприємство має свій шиномонтаж, збудувало близько 5 км своїх ліній по безконтактній мережі.

КП «Тернопільелектротранс» запустили дочірні підприємства, що займаються ремонтом тролейбусів, виготовляють лінії, спецчастини.

Луцька делегація відвідала й тролейбусне депо, де начальник служби рухомого складу Богдан Бурий продемонстрував тролейбуси з оновленою системою. Також там у диспетчерському пункті можна в режимі реального часу прослідкувати за кожним тролейбусом.

Депутати Луцькради дізнались про позитивний досвід з впровадження інноваційних технологій у Тернополі, який буде корисним для Луцька.

У рамках виїзного дня депутата лучани відвідали й Тернопільську міську раду, де зустрілися з міським головою Сергієм Надалом, секретарем міської ради Віктором Шумадою та депутами міськради.

Директор КП “Тернопіль Інтеравіа”, депутат міської ради Іван Сороколіт, який розробив систему відеоспостереження у місті, розповів і показав, як саме вона працює.

Камери встановлені в місцях концентрації ДТП, великих площах міста, а також біля нічних розважальних закладів та магазинів. Ця система допомагає у закритті кримінальних справ, вирішує проблему стихійних сміттєзвалищ, адже можна прослідкувати, хто нелегально його вивозить. Завдяки спеціально створеному інтернет-порталу, кожен охочий може у режимі он-лайн переглядати відео з камер. Більша частина камер доступна публічно. Зараз система широко використовується, камери встановлені у 34 школах міста (з 35), також підприємство заключає договори з ОСББ.

Підсумовуючи поїздку, всі були одностайні у тому, що Тернопіль сучасне європейське місто, яке йде в ногу з часом, впроваджуючи інноваційні технології. Луцьку й Тернополю корисно буде співпрацювати, щоб надалі обмінюватися досвідом.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За умисне вбивство ...
Наступна новина: Тернопілля: степан Барна ...

КОМЕНТАРІ