Остап Семерак запропонував жителям Житомирщини об'єднатися для порятунку річки Случ

Остап Семерак запропонував жителям Житомирщини об'єднатися для порятунку річки Случ

09.07.16 10:20 0 462
7 липня під час особистого прийому громадян Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак розглянув звернення Тараса Кізюшкіна щодо проблеми забруднення басейну річки Случ, під яким підписалося 1267 жителів Житомирщини.

Зокрема, громада Баранівського району Житомирської області обурена несанкціонованим неочищеним скидом відходів в басейн річки Случ, які за їхньою інформацією здійснює ТОВ Понінківський картонно-паперовий комбінат.

Остап Семерак розкритикував дії місцевих підприємців, підтримавши занепокоєння місцевих жителів проблемою, внаслідок якої у річці гинуть водні живі біоресурси.

«На жаль, нинішня система контролю дотримання природоохоронного законодавства України у частині охорони та раціонального використання водних ресурсів є неефективною. Для зміни цієї ситуації Мінприроди розпочато реформування Державної екологічної інспекції», - зазначив Остап Семерак.

Міністр також поінформував, що інспекторами Держекоінспекції було проведено декілька позапланових перевірок. За їх результатами до адміністративної відповідальності у виглядів штрафу притягнуто Понінківську картонно-паперову фабрику і видано припис про усунення виявлених порушень. Також при Житомирській ОДА було утворено Комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яка здійснює постійний контроль за ситуацією.

Остап Семерак також запропонував місцевим активістам долучитися до місячника цілодобового патрулювання річки для унеможливлення скидів відходів у нічний час.

«Громада має бути нашим партнером. Зарадити цій ситуації ми можемо, об'єднавши наші зусилля. Встановивши таке чергування, ми зможемо побачити реальну ситуацію, яка відбувається із забрудненням річки Случ», - зазначив Міністр.

Остап Семерак також зауважив, що за таких обставин доцільно було б встановити на всіх підприємствах обладнання, яке у цілодобовому режимі фіксувало б скиди викидів у водоймища із подальшим розміщенням відповідної інформації на офіційному сайті Міністерства.

«Стара система контролю викидів у воду є малодієвою. Пропоную запровадити встановлення вимірювального обладнання на кожному джерелі забруднення і забезпечити громадськості цілодобовий доступ до показників через інтернет-портал Міністерства», - резюмував він.

Також за результатами зустрічі Міністерство екології та природних ресурсів направить відповідне звернення до Житомирської обласної ради та Баранівської районної ради щодо залучення їх до вирішення даної екологічної проблеми.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Як громади Закарпаття ...
Наступна новина: перевірено готовність ...

КОМЕНТАРІ