Івано-Франківськ: депутати вимагають від уряду змінити порядок розрахунку за спожитий газ комунальними підприємствами міста

Івано-Франківськ: депутати вимагають від уряду змінити порядок розрахунку за спожитий газ комунальними підприємствами міста

09.07.16 08:08 0 760
Івано-Франківська міська рада прийняла текст звернення до Президента України та Кабінету міністрів України

Президенту України

Петру Порошенку

Прем'єр-міністру України

Володимиру Гройсману

ЗВЕРНЕННЯ

Івано-Франківської міської ради

щодо внесення змін до порядку розрахунків

з постачальником природного газу

18 червня 2014 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову «Про затвердження Порядку розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання проведення розрахунків з гарантованим постачальником природного газу». Протягом 2015 та 2016 років до даної постанови вносились зміни. Прийняті постанови не забезпечують рівноцінні права та інтереси всіх учасників задіяних в процесі виробництва,транспортування та постачання теплової енергії. В умовах різкого зростання тарифів на теплову енергію для населення та відповідно падінням його платоспроможності за спожите тепло, затверджений Порядок лише поглиблює і так вкрай важкий фінансовий стан та накладає колосальні однобічні преференції НАК «Нафтогаз України».

Методика розрахунку нормативу відрахувань зі спецрахунку підприємств теплопостачання на рахунки НАК «Нафтогаз України» за порядком затвердженим постановою КМУ № 217 у редакції постанови КМУ від 18.12.2015 р. № 1086 не дозволяє забезпечувати належну життєдіяльність як теплопостачальних підприємств так і населених пунктів де вони розташовані. Так норматив перерахування коштів на поточний рахунок ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» від надання послуг централізованого опалення та послуг гарячого водопостачання населення становить 20,96 %, від продажу теплової енергії та послуг з гарячого водопостачання бюджетним установам та іншим споживачам – 10,61 % ТА 10,95 % ? відповідно. Коштів у сумі близько 500,0 тис. грн. які залишатимуться у розпорядженні підприємства в літній період недостатньо навіть до виплати заробітної плати (місячний ФОП відрахування ФОП становить 3 млн. грн.). Не оплаченими залишатимуться рахунки на холодну воду не вистачатиме коштів для виконання інвестиційної програми у підприємств зовсім немає коштів для підготовки до початку опалювального сезону та підтримки нормальної роботи технологічного обладнання в опалювальний період.

Зважаючи на вище викладене Івано-Франківська міська рада звертається з проханням про внесення змін до вище згаданої постанови та порядку які б дозволили збалансувати інтереси всіх учасників взаєморозрахунків та встановити справедливий порядок розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки зі спеціальним режимом використання підприємств теплопостачання для проведення розрахунків з постачальником природнього газу в іншому випадку лобіювання інтересів НАК «Нафтогаз України» призведе до занепаду та повного знищення однієї з найбільш стратегічних галузей економіки України – теплопостачання.

Звернення прийняте на пленарному засіданні

6 сесії Івано-Франківської міської ради

8 липня 2016 року

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: здійснено огляд ...
Наступна новина: На Тернопіллі ...

КОМЕНТАРІ