У Тернополі єдине безпечне місце для купання та відпочинку – дальній пляж

У Тернополі єдине безпечне місце для купання та відпочинку – дальній пляж

09.07.16 18:27 0 556
Ситуація із якістю води на тернопільському озері є прогнозованою, керованою та стабільною. Тому, за словами начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Ростислава Левчука, тернополяни та гості міста можуть спокійно відпочивати на Дальньому пляжі.

«Щорічно ми проводимо моніторинг якості води озера, беручи для аналізу проби води у восьми точках, які визначені комісією з надзвичайного стану. Наприкінці червня санепідстанція надала показники збільшення у окремих точках ставу мікроорганізмів, проте це було пов’язано із дією високої температури та зливами, які спостерігалися напередодні, - зазначає Ростислав Левчук. - Ми проводимо щоденний моніторинг якості води. ситуація стабільна, озеро проходить очищення природнім способом, тому тернополяни можуть використовувати Дальній пляж для відпочинку».

Дальній пляж – єдине паспортизоване місце для відпочинку на воді. Тут повністю створено санітарні умови для безпечного купання: завезений пісок, постійно проводяться заміри води санстанцією, працює рятувально-водолазна служба. Окрім того, вода акваторію ставу відповідає нормативним значенням санітарно-гігієнічних і мікробіологічних показників.

Тернополян закликають не використовувати воду із озера для побутових потреб, після пляжу приймати душ та дотримуватися інших гігієнічних процедур.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ