Як громади Закарпаття самоорганізовуються для покращення умов життя

Як громади Закарпаття самоорганізовуються для покращення умов життя

09.07.16 10:14 0 626
У п'ятницю, 8 липня, в Закарпатській ОДА підіб'ють підсумки реалізації третьої фази спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ).

У засіданні координаційної ради з питань впровадження проекту візьмуть участь представники обласної та місцевих органів влади, громадського та приватного сектора для обговорення подальшої співпраці у сприянні місцевому розвитку для покращення умов життя закарпатців.

Засідання відбудеться у малому залі засідань облдержадміністрації, початок о 10.00.

По завершенні засідання у прес-центрі Закарпатської ОДА відбудеться брифінг спеціалістів з розвитку громад. Любов Павлович та Марія Йовбак розкажуть про закарпатські місцеві ініціативи, успішно реалізовані в рамках спільного Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Початок брифінгу о 12.30

Довідково: Процес впровадження першої фази Проекту МРГ в Закарпатській області розпочався в березні 2008 року. Згодом в Закарпатській області успішно розпочалася друга фаза Проекту в липні 2011 року. Протягом двох фаз Проекту МРГ більше 100 тис. чоловіків, жінок та дітей Закарпаття покращили умови свого життя через реалізацію 116 мікропроектів щодо відновлення 62 дитячих садків та шкіл, 24 медичних пунктів, 1 Центру громади, 5 доступу до якісної води, 1 охорони довкілля, 23 енергозберігаючого вуличного освітлення. Дані місцеві ініціативи були успішно реалізовані завдяки об'єднанню зусиль мешканців сіл, місцевої, районної та обласної влади, Проекту МРГ та приватних спонсорів. Вартість мікропроетів громад за період першої та другої фаз становить 20773064 грн. Нині в області триває третя фаза проекту.

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ