На Рівненщині за позовом прокуратури зобов’язано недобросовісного орендаря повернути державі земельну ділянку вартістю 3 млн грн

На Рівненщині за позовом прокуратури зобов’язано недобросовісного орендаря повернути державі земельну ділянку вартістю 3 млн грн

09.07.16 19:12 0 595
Господарський суд Рівненської області визнав обґрунтованими доводи органів прокуратури Рівненської області та прийняв рішення про розірвання договору оренди землі загальною площею майже 240 га і повернення її державі.

Йдеться про земельну ділянку, що розташована за межами населеного пункту на території Грушівської сільської ради Березнівського району, нормативна грошова оцінка якої складає понад 3 млн грн.

Встановлено, що усупереч укладеного в 2014 році договору між Березнівською районною державною адміністрацією та приватним товариством останнє понад півроку не сплачувало орендну плату за користування невитребуваними земельними частками (паями), що призвело до ненадходження до бюджету коштів. Крім того, з моменту укладення договору жодних робіт на земельній ділянці, яка надавалась товариству для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, не здійснювалося.

У зв'язку з цим органи прокуратури Рівненської області звернулися з позовом до суду з вимогою зобов'язати орендаря повернути державі в особі Березнівської районної державної адміністрації земельну ділянку у стані, не гіршому порівняно з тим, у якому її було одержано в оренду.

Позовні вимоги прокуратури судом задоволено у повному обсязі.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині ще одному ...
Наступна новина: Вінничина: в м. Гайсині ...

КОМЕНТАРІ