Вінничина: в м. Гайсині відбулось закриття обласного пленеру гончарного мистецтва «Освячені горном» (+фото)

Вінничина: в м. Гайсині відбулось закриття обласного пленеру гончарного мистецтва «Освячені горном» (+фото)

09.07.16 19:29 0 630
Вчора у селі Бубнівка Гайсинського району відбулося урочисте закриття обласного пленеру гончарного мистецтва. Організували обласний пленер гончарів управління культури і мистецтв облдержадміністрації, районна влада, районний відділ культури і туризму райдержадміністрації та центр народної творчості.

В рамках пленеру з нагоди 90-річчя від дня народження присутні вітали Фросину Міщенко – Заслужену майстриню гончарного мистецтва.

Фросину Міщенко все своє життя віддавала тепло своєї душі людям, весела і доброзичлива, проста і щира вона, водночас сильна і потужна як сонце, як вогонь, тому що в цій маленькій жінці вирує невичерпне джерело творчості, майстерності, енергії і натхнення. З тепла і майстерності рук Фросину Міщенко народжені сотні шедеврів – тарілок, баранців, глечиків, і кожен з них – то свідчення високого таланту, неповторності орнаменту, сюжетних композицій, втілення мрій і фантазій авторки. Вона дійсно Майстер своєї справи.

На ювілейну зустріч та з нагоди закриття пленеру гончарного мистецтва до бубнівського краю завітали почесні гості: Заслужений працівник культури України, кавалер ордена княгині Ольги, директор обласного центру народної творчості Тетяна Цвігун, голова райдержадміністрації Владислав Уткін, Гайсинський міський голова Анатолій Гук, Заслужений працівник культури України, начальник відділу культури і туризму Гайсинської районної державної адміністрації Микола Ричков, голова літературно-мистецького об'єднання «Стожари» Андрій Скакодуб, поет Микола Шерник, а також майстри Михайло Діденко з м. Вінниці та м. Ладижин.

Оскільки 20 гончарів з нашої області мали можливість три дні спілкуватися із заслуженою майстринею народної творчості України та переймати від неї її знання, уміння та велику любов до усіх виробів.

«Адже якщо ми з такою великою любов'ю будемо відноситися до своїх традицій, то ми будемо сильною державою та справжніми українцями» - наголосила Тетяна Цвігун.

На закритті свята зібрались кращі майстри гончарного ремесла, щоб обмінятися досвідом, перейняти секрети виготовлення виробів, вшанувати пам'ять відомих гончарів. Всім учасникам пленеру було вручено дипломи.































































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині за позовом ...
Наступна новина: На Вінничині винуватці ...

КОМЕНТАРІ