Прокуратура Вінницької області провела спецоперацію по виявленню корупціонерів (оновлено)

Прокуратура Вінницької області провела спецоперацію по виявленню корупціонерів (оновлено)

10.07.16 10:59 0 583
Правоохоронці області встановили, що працівники Ладижинської виправної колонії №39 організували злочинну схему власного збагачення. Зокрема, за надання певних переваг (незаконних тривалих та короткострокових побачень, користування засудженими мобільними телефонами та sim-картками), вимагали від засуджених або їх родичів від 200 до 1000 гривень. Гроші перераховувались на банківський рахунок, який вказували працівники колонії або одержували кошти через засудженого.

З метою виявлення доказів незаконної діяльності працівників установи слідчий відділ прокуратури Вінницької області спільно з управлінням захисту економіки Головного управління Національної поліції у Вінницькій області провели 12 одночасних обшуків. Задокументовано десятки фактів одержання посадовцями виправної колонії хабарів на загальну суму понад 50 тисяч гривень. Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем роботи та проживання фігурантів вилучено банківські картки, мобільні телефони, блокноти з записами, які вказують на їх причетність до даного кримінального правопорушення.

За цими фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Службових осіб Ладижинської виправної колонії № 39 затримано у порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. На даний час вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу, встановлюються інші факти вимагання та одержання службовцями неправомірної вигоди від засуджених та їх родичів, а також встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до вказаного кримінального правопорушення.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівцях урочисто ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ