Плюси і мінуси пелетних котлів

Плюси і мінуси пелетних котлів

10.07.16 21:23 0 850

На сьогоднішній день люди все більше цікавляться способами економного опалення. Кожен хоче, щоб його будинок був теплим і затишним, і при цьому щоб опалювати його було не дуже дорого. Це цілком зрозумілі бажання і цілі, так як без тепла взимку не обійтися ніяк, а деякі опалювальні системи «викачують» зі своїх господарів дуже пристойні суми грошей за опалювальний сезон.

На щастя винайшли так звані пелетні пальники та котли. На сьогодні це новий спосіб опалення, яке представляє собою новітнє опалювальне обладнання (котли та пальники), що працюють на пеллетах. До речі, в Києві придбати пелетні котли ви можете в компанії "АТЛ-СЕРВІС": https://atl-service.kiev.ua/kotly-pelletnye.html. Пелети - це пресовані деревні гранули, які виробляють на спеціальних верстатах спеціально навчені майстри із продуктів-відходів деревопереробної промисловості.

Які ж переваги і недоліки має даний вид опалення?

Пропонуємо почати з переваг пелетних котлів. Отже, якщо ваш приватний будинок або котедж розташовані далеко від газових магістралей, і при цьому ви не виносьте їдких запахів газу, дизельного палива, диму, то як раз вам варто подумати про пелетний котел.

Переваги:

  • Однією із головних його переваг є те, що опалення на пеллетах вважається в світі одним з найбільш екологічно чистих способів обігріву житлових або офісних приміщень. Адже пелети виготовляють з простих і чистих: тирси, гілок дерев, сучків і відходів деревообробної промисловості. При цьому ніякого клею в них немає;
  • Наступний плюс пеллетного опалення - це високе ККД котлів (95 %);
  • Взимку дозагрузку необхідно здійснювати раз в 36-42 годин;
  • Ще одна перевага даних котлів полягає в тому, що температуру можна регулювати автоматично, тобто у вас є можливість задавати потрібний рівень температури, а котел буде її підтримувати. Іншими словами це важливий плюс, який полягає в тому, що дане опалення автоматизоване;
  • І крім цього варто відзначити, що експлуатація пелетних котлів не зажадає від вас будь-яких істотних витрат, а самі пелети коштують не так дорого.

Мінуси:

  • Відносно недоліків опалення на пелетах, варто сказати, що сам пелетний котел коштує не так дешево;
  • Крім цього установка такого опалення потребують від вас підготувати спеціальне приміщення для котла і для димових каналів;
  • Ще один мінус - це необхідність мати ємність (приміщення, бункер) для зберігання запасів палива, причому ця ємність повинна бути досить місткою, щоб палива вистачало вам надовго. При цьому пелети потрібно захищати від вологи і води, інакше вони розпадаються.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Способи просування товару ...

КОМЕНТАРІ