На Вінничині валерій Коровій доручив активізувати роботу із залучення громадян на військову службу за контрактом (+фото)

На Вінничині валерій Коровій доручив активізувати роботу із залучення громадян на військову службу за контрактом (+фото)

13.07.16 16:09 0 520
Особливу увагу в цьому питанні голова облдержадміністрації радить приділити категорії людей, які перебувають у пошуках роботи.

Про співпрацю, що здійснюється на виконання цих завдань між Вінницьким обласним центром зайнятості та військовим комісаріатом, інформувала під час зустрічі з керівником області в.о. директора Центру Світлана Аляб'єва.

«В лютому ми отримали доручення заступника Глави Адміністрації Президента України розробити спільні заходи та укласти угоди між базовими центрами зайнятості та військкоматами. Тоді ж розпочали активну роботу у цьому напрямку», - повідомила Світлана Аляб'єва.

За її словами, в низці центрів виділені робочі місця для працівників військкомату, які мають визначені години прийому та проводять відповідні співбесіди. Крім того, проводяться спільні інформаційні семінари з орієнтації на службу в Збройних Силах України, до яких вже залучено 8 тисяч осіб, 1700 з яких – учасники АТО.

«На мотивовано до військової служби за контрактом 236 осіб, маємо підтвердження про підписання контрактів із 121 особою, 68 з яких – колишні учасники АТО», - зазначила в.о. директора обласного Центру зайнятості.

У контексті цього питання голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій наголосив, що робота у вказаному напрямку має бути постійною. Тим паче, що система мотивації до залучення на контрактну форму військової служби досить серйозна: якщо середньомісячна заробітна плата в області коливається у межах 4 тисяч гривень, то у солдата, що проходить службу за контрактом, – у межах 7 тисяч гривень.

«Вінницька область одна з небагатьох виконала 100 % плану по шостій хвилі мобілізації. І ми можемо говорити про те, що за усі 6 хвиль було мобілізовано майже 6,5 тисяч вінничан. Але є альтернатива - залучення найбільш підготовлених військовозобов'язаних на контрактну форму. Проведена величезна робота, і Вінницька область в цій частині демонструє високий рівень підготовки: кількість людей, які уклали контракти, по відношенню до минулого року зросла майже втричі. Разом з тим, дуже важливо належним чином підготувати військовозобов'язаних, тому що, за статистикою, від загальної кількості охочих – а вони проходять медичне обстеження, психологічні тести, фізичну підготовку – в кінцевому результаті на підписання контрактів виходять лише 40 %», - зазначив Валерій Коровій.

За його словами, це великий комплекс питань, і першочергове завдання влади, враховуючи елемент патріотизму та нові умови по зростанню рівня виплат військовослужбовцям України, - забезпечити підготовку найбільш якісної категорії військовослужбовців. Тож до цієї роботи долучаються і підрозділи районних військкоматів, і центри зайнятості, і наявні інформаційні можливості та місцеві органи виконавчої влади.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирянка Юлія ...

КОМЕНТАРІ