Традиційна хресна хода на честь Калинівського Чуда стала внеском Вінницької єпархії у Всеукраїнську хресну ходу миру,любові та молитви за Україну (+фото)

Традиційна хресна хода на честь Калинівського Чуда стала внеском Вінницької єпархії у Всеукраїнську хресну ходу миру,любові та молитви за Україну (+фото)

13.07.16 14:05 0 620
8 липня, у м. Калинівці відбулася хресна з нагоди 93-ї річниці Калинівського Чуда. Цьогоріч, традиційне паломництво стало внеском Вінницької єпархії у Всеукраїнську хресну ходу миру, любові та молитви за Україну.

Зважаючи на те, що маршрут Всеукраїнського хресного ходу не пролягає Вінницької областю, Вінниччани долучаються до великої справи – молитви за утвердження миру на Україні, звершуючи Хресні ходи у власних населених пунктах.

Тисячний потік вірян, близько 200 священнослужителівпройшли4 кілометровий шлях центральними вулицями Калинівки від храму преподобної Параскеви Сербської доХрестовоздвиженського храму.

Очолили хресну ходу митрополити: Вінницький і Барський Симеон, Могилів-Подільський і ШаргородськийАгапіт та архієпископ Макар'ївський Іларій.

Для довідки:

Хрестовоздвиженський храм у м. Калинівці збудований на місці, де з початку ХХ століття стояв хрест з Розп'яттям, який був прострілений червоноармійцем у 1923 р. З місця, куди влучили кулі, потекла справжня кров, і вже через кілька днів сотні, а згодом і тисячі паломників з України і з-за її меж приїздили помолитися та доторкнутися до дива, яке назвали Калинівське Чудо.

Раз на п'ять років відбувалася хресна хода з м. Вінниці до Калинівського хреста.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вакантні посади у в/ч В1428 ...
Наступна новина: У м. Рівне працівник ...

КОМЕНТАРІ