Викладання у загальноосвітніх навчальних закладах Вінниччини предметів духовно-морального спрямування успішно впроваджується на районному рівні (+фото)

Викладання у загальноосвітніх навчальних закладах Вінниччини предметів духовно-морального спрямування успішно впроваджується на районному рівні (+фото)

13.07.16 12:03 0 474
Ініціатива обласної Ради Церков і релігійних організацій, управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації, Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації щодо викладання у загальноосвітніх навчальних закладах предметів духовно-морального спрямування успішно впроваджується на районному рівні.

Управлінням у справах національностей та релігій облдержадміністрації було ініційовано розгляд даного питання на засіданні міжконфесійного органу у смт Тиврів 11 травня поточного року.

Протягом двох місяців, завдяки спільній роботі райдержадміністрації, духовенства району та батьків християнську етику впроваджено в навчальний компонент 13 загальноосвітніх шкіл Тиврівського району.

Відкриваючи засідання Ради Церков, яка нещодавно відбулася в смт. Тиврів, виконуючий обов'язки керівника Тиврівщини, перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Бойко подякував представникам районних релігійних конфесій, за активну життєву громадянську позицію та активне впровадження в шкільний компонент програм духовно-християнського спрямування. «Ви є публічними особами, спілкуєтесь зі своїми прихожанами, запроваджуєте ідеї християнської етики і моралі, нагальні принципи нашого суверенітету і незалежності, які є надзвичайно актуальними і за це я вам щиро вдячний».

Начальник відділу освіти Олексій Нижник і методист Наталія Грицишина здійснили детальний аналіз наявних практик впровадження в навчально-виховний процес загальноосвітніх шкіл району християнської етики. За їх словами, християнська етика викладалася лише в Строїнецькій ЗОШ І-ІІІ ст., Жахнівській і Шершнівській ЗОШ І-ІІ ст. В результаті додатково проведеної роботи у травні-червні 2016 року батьки учнів дев'яти загальноосвітніх шкіл району - Ворошилівської, Краснянської, Гніванської №1, Селищенської І-ІІІ ст., Уяринецької, Дзвониської, Великовулизької, Рогізнянської І-ІІ ст., Іванковецької І ст., виявили бажання, аби в навчальний процес було введено курс християнської етики.

В цілому, кількість учнів, які вивчають і виявили бажання вивчати християнську етику, складає 894, з них - 467 учні 1-4 класів, 427 учні 5-9 класів.

В ході конструктивної дискусії напрацьовано пріоритетні питання, які потребують вирішення, а саме: фахової підготовки спеціалістів, відповідного матеріального забезпечення, наявності достатньої кількості навчальних посібників і методичних матеріалів, для придбання яких потрібно понад 40 тис.грн

Представники християнських релігійних конфесій – члени районної ради Церков і релігійних організацій запевнили, що не залишатимуться осторонь вирішення цих нагальних питань і візьмуть на себе фінансові витрати на навчальні посібники і методичні матеріали.

На завершення засідання голова Ради церков, протоієрей Богдан Бицкало озвучив пропозицію щодо проведення в районному Будинку культури 27 липня поточного року спільного мистецько-релігійного заходу, приуроченого до Дня Хрещення Русі-України, яка дістала схвальну підтримку всіх представників християнських релігійних конфесій.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За тиждень у Чернівцях ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ