На Вінничині до73-их роковин Волинської трагедії (+фото)

На Вінничині до73-их роковин Волинської трагедії (+фото)

13.07.16 17:18 0 522
Виповнюється 73 роки з часу трагічного протистояння на Волині. Волинські події 1943-1944 років часто використовують як один із методів маніпулювання у питанні спільного минулого. Позиція України чітка і однозначна, особливо беручи до уваги гіркий досвід російської агресії на Сході України –будь-який злочин проти мирного населення не має виправдання.

Поляки і українці мають пам'ятати ці спільні дії, враховувати набутий позитивний досвід на шляху до порозуміння та примирення. Але Україна проти застосування принципу колективної відповідальності. Кожен злочин має бути ретельно розслідуваний, а висновки слід робити фахівцям на основі достовірних історичних фактів, а не емоцій.

Українсько-польський діалог повинен бути максимально виваженим, а рішення – заздалегідь та добре продуманими. Разом з тим конфлікт 40-х років ХХ століття має бути виведений із сфери політики і передане на розгляд вченим.

Драматичний українсько-польський конфлікт 40-х років ХХ століття є складним питанням спільної історії, тому воно має бути виведене із сфери політики і передане на розгляд вченим.

На сучасному етапі Україна та Польща мають докласти зусиль для наукового дослідження історичного минулого, щоб свідомість молодих українців і поляків не була обтяженою спогадами про трагічні періоди спільної історії.

додаток.docx

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Петицію ГО ...
Наступна новина: В Тернополі розпорядження ...

КОМЕНТАРІ