На Вінничині за вимагання,з погрозою застосування насильства,трьом особам оголошено про підозру

На Вінничині за вимагання,з погрозою застосування насильства,трьом особам оголошено про підозру

13.07.16 10:03 0 556
Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання у мешканців м. Вінниці грошових коштів під приводом неіснуючих боргів, відповідальність за що передбачена ч. 3 ст. 189 КК України.

У даному кримінальному провадженні у м. Вінниці працівниками СБУ України 11.07.2016 затримано трьох підозрюваних, про що повідомлялось в місцевих ЗМІ.

Встановлено, що зловмисниками протягом грудня 2015 - липня 2016 року під приводом неіснуючих боргів вимагали грошові кошти, зокрема, 20 тис доларів США, у мешканців м. Вінниці та Вінницької області.

Крім того, підозрювані під тиском заволоділи транспортним засобам одного з потерпілих.

У разі невиплати коштів злочинці погрожували застосуванням насильства щодо потерпілих, їхніх родичів, знищенням майна.

На даний час, затриманим повідомлено про підозру, до суду подано клопотання про обрання відносно підозрюваних запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Додатково: ч. 3 ст. 189 КК України – вимагання, тобто вимога передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим чи його близькими родичами, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що завдало шкоди потерпілому у великих розмірах, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Табір «Лисоня» об’єднав ...

КОМЕНТАРІ