У Волинській області прокуратура виявила порушення прав громадян в ізоляторі тимчасового тримання

У Волинській області прокуратура виявила порушення прав громадян в ізоляторі тимчасового тримання

13.07.16 10:15 0 437
Луцькою місцевою прокуратурою перевірено стан додержання вимог законодавства щодо захисту конституційних прав затриманих, ув’язнених і засуджених на медико-санітарне та матеріально-побутове забезпечення під час їх тримання в ізоляторі тимчасового тримання №1 Головного управління Національної поліції в області.

Перевіркою встановлено низку порушень прав громадян, які потребують негайного усунення.

Так, виявлено порушення норм протипожежного законодавства, які створюють небезпеку життю та здоров’ю як утримуваних (упродовж 6 місяців 2016 року в ізоляторі утримувалось 265 осіб), так і персоналу ІТТ. Невжиття невідкладних заходів щодо усунення цих порушень може стати підставою для припинення роботи установи.

За результатами досліджень, проведених спеціалістами Луцького міськрайонного відділу лабораторних досліджень Волинського обласного лабораторного центру держсанепідслужби України, встановлено, що в окремих камерах ізолятора не відповідає вимогам штучне освітлення, вентиляція та відносна вологість повітря.

Також, адміністрація установи порушує вимоги режиму ізоляції ІТТ.

За наслідками перевірки керівником Луцької місцевої прокуратури внесено вказівку тимчасово виконуючому обов’язки начальника ГУ НП в області з вимогою негайно вжити заходів до усунення виявлених порушень та притягнути до дисциплінарної відповідальності службових осіб, відповідальних за їх допущення.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Табір «Лисоня» об’єднав ...
Наступна новина: Чернігів: 13 липня,11.00: ...

КОМЕНТАРІ