В Луцьку з 1 липня збільшено поріг неоподатковуваних пенсій

В Луцьку з 1 липня збільшено поріг неоподатковуваних пенсій

13.07.16 17:07 0 534
Луцька ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області інформує, що з 1 липня поточного року набирає чинності Закон України від 02.06.2016 р. № 1411-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій".

Отже, починаючи з 1 липня пенсії (включаючи суму їх індексації) або щомісячне довічне грошове утримання, які перевищують 10 розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність підлягатимуть оподаткуванню, в частині такого перевищення (у 2016 році ця сума становить 10740 грен.).

Сума перевищення буде оподатковуватись податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків. Відповідно вказана частина доходу також підлягатиме оподаткуванню військовим збором за ставкою 1,5 відсотка.

Варто зазначити, що раніше оподаткуванню підлягали пенсії, що перевищували три розміри мінімальної заробітної плати встановленої на 1 січня звітного року (4134 грн. у 2016 році).

Нововведення не поширюються на пенсії, призначені учасникам бойових дій, інвалідам війни та особам, на яких поширюється чинність ст. 10 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Відділ організації роботи Луцької ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Впродовж минулого тижня ...
Наступна новина: 73 роки Волинській ...

КОМЕНТАРІ