Рятувальники ДСНС України застерігають: необережне поводження з вогнем є причиною масштабних пожеж в екосистемах!

Рятувальники ДСНС України застерігають: необережне поводження з вогнем є причиною масштабних пожеж в екосистемах!

13.07.16 09:56 0 560
Все частіше громадяни рушають на відпочинок до лісових масивів та лісопаркових зон. Але через недотримання елементарних правил пожежної безпеки в Україні виникає чимало пожеж. Адже випалювання сухостою, необережне поводження з вогнем, непогашений сірник чи недопалок найчастіше стають причиною масштабних пожеж. Саме тому нині всі зусилля рятувальників спрямовані на протидію пожеж в екосистемах.

Зокрема, 6 липня фахівці Херсонської області провели рейд з попередження пожеж в екосистемах. Під час заходу спеціалісти розповіли кожному про причини пожеж та нагадали елементарні правила. Адже пожежі наносять непоправної шкоди не лише навколишньому середовищу, але й для людей – вогонь може поширитись та з відкритої території перекинутись на житлові будинки.

Фахівці Служби порятунку спільно з працівниками поліції та представниками органів місцевого самоврядування постійно проводять з громадянами інформаційно-роз’яснювальну роботу. До участі в заході запрошують також і представників засобів масової інформації аби донести вкрай важливі повідомлення та застереження до якомога більшої кількості населення.

Фахівці рятувальної справи аби зменшити кількість надзвичайних ситуацій та навчити кожного цінувати власне життя будуть постійно проводити роз’яснювальну роботу.

Шановні громадяни! Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре закликає вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів і на відкритих територіях. Пам’ятайте, що масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей: спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень.

Будьте пильними та у разі виникнення пожежі негайно телефонуйте до Служби порятунку «101».

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ