Рівненщина: рятувальники провели профілактичний рейд на території парку відпочинку «Ювілейний»

Рівненщина: рятувальники провели профілактичний рейд на території парку відпочинку «Ювілейний»

13.07.16 09:01 0 530
У зв’язку зі спекотною погодою все більше людей віддає перевагу відпочинку біля водойм та в лісопаркових зонах. Але не усі громадяни дотримуються правил безпечної поведінки під час відпочинку, що в свою чергу стає основною причиною нещасних випадків.

З метою запобігання загибелі людей, а також роз’яснення відпочиваючим правил безпечного поводження на воді та у лісопаркових зонах, 12 липня працівники прес-служби Головного управління ДСНС спільно з інспекторами Рівненського міськрайонного управління ГУ ДСНС провели біля водойми та на території парку відпочинку «Ювілейний», що в обласному центрі, профілактично-роз’яснювальну роботу з відпочиваючими.

Під час проведення заходу рятувальники розповіли громадянам, що потрібно та чого не можна робити аби відпочинок біля води приносив тільки задоволення й не спричинив біди. В ході рейду громадянам розповіли про небезпеку купання у не відведених місцях, про небезпеку пірнання у воду з обривів та мостів і нагадали про заборону купання у нетверезому стані тощо. Окремо працівники ДСНС пояснили відпочиваючим правила порятунку потопаючих та порядок застосування реанімаційних заходів і надання першої долікарської допомоги. Під час рейду особливу увагу рятувальники приділяли батькам з малечою.

Також офіцери Держслужби з НС роз’яснили громадянам основні причини виникнення пожеж в літній період та нагадали елементарні правила поводження з вогнем під час відпочинку на природі. Особливо детально рятувальники пояснили відпочиваючим правила безпечного розведення вогнища та дії під час виявлення пожежі в лісопарковій зоні.

В ході профілактично роз’яснювальної роботи співробітники ДСНС роздавали рівнянам пам’ятки попереджувального характеру як поводитись з вогнем та інструкції з основних правил безпечного поводження на воді.

Служба порятунку Рівненщини ще раз закликає громадян бути пильними і пам’ятати, що від знання і дотримання правил безпечної поведінки залежить не лише ваше життя, а й безпека ваших рідних та близьких.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Держфінінспекція у ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ