У м. Рівне працівник банківської установи підозрюється у вчиненні низки фінансових злочинів

У м. Рівне працівник банківської установи підозрюється у вчиненні низки фінансових злочинів

13.07.16 14:08 0 508
Рівненською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за підозрою працівника одного із місцевих банків у вчиненні низки кримінальних правопорушень.

Так встановлено, що 39-річний фінансист, маючи доступ до програмного комплексу переказу коштів «Web-banking», вніс до нього несанкціоновані зміни та без наявності особи платника і відповідного платіжного доручення сформував завідомо неправдивий електронний розрахунковий платіжний документ від імені останнього на переказ коштів. У подальшому без згоди платника здійснив безпідставний переказ коштів з рахунків трьох мешканців міста Рівне - клієнтів банку на загальну суму 10500 гривень, які в подальшому викрав.

За результатами проведених слідчих (розшукових) дій слідчим Рівненського відділу поліції ГУ Національної поліції за погодженням із процесуальним керівником у порядку ст.276 КПК України особі правопорушника повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 185,200, 362 КК України.

Зокрема дії підозрюваного кваліфіковано як вчинення незаконних дій з документами на переказ, платіжними картками, іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення, несанкціонований дій з інформацією, яка обробляється в автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігаються на носіях такої інформації особою, яка має доступ до неї, а також таємне викрадення чужого майна.

На даний час триває досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні.

Матеріали Рівненської місцевої прокуратури Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 20 чернігівських ...

КОМЕНТАРІ