Що таке BCAA і навіщо вони потрібні?

Що таке BCAA і навіщо вони потрібні?

13.07.16 18:20 0 859

BCAA - це спортивне харчування, що містить в складі три найбільш важливих для метаболізму амінокислоти. Абревіатура BCAA (БЦАА) розшифровується як амінокислоти з розгалуженими ланцюжками і маються на увазі: валін, ізолейцин і лейцин.

Вживання цих амінокислот під час спортивних тренувань захищає м'язову тканину від розпаду (по суті, BCAA виступає джерелом енергії) і регулює секрецію ряду гормонів. Це робить дану спортивну добавку незамінною для набору сухої м'язової маси або схуднення. До речі, купити амінокислоти BCAA ви можете на сайті: vansiton.ua.

А що таке амінокислоти?

Амінокислоти - це структурний компонент будь-якого білка, починаючи від сироваткового протеїну спортивного харчування, закінчуючи звичайними продуктами. Існує більше 200 амінокислот, проте лише 9-ть повинні надходити з добавками або їжею, бо не можуть синтезуватися в організмі.

Спортивні амінокислоти для росту м'язів

Незважаючи на те, що білок (по суті, амінокислоти) необхідний для росту м'язів, вживання рідких або капсульних амінокислот у вигляді спеціального спортивного харчування грає мінімальну роль.

Як рідкі амінокислоти, так і амінокислоти BCAA - це не добавки для росту м'язів, це засіб зупинки катаболічні процесів розпаду мускулатури при інтенсивному силовому або кардіо тренінгу. Крім цього, спортивні амінокислоти прискорюють відновлення і пригнічують апетит.

Користь амінокислот BCAA

  • Підвищення силових показників. Амінокислота лейцин, що входить до складу BCAA, використовується організмом для отримання енергії з більшою ефективністю, ніж глюкоза. Вживання BCAA під час тренування здатне дати енергію на 2-3 додаткових повтори вправи;
  • Прискорення росту м'язів. Вищезгаданий лейцин здатний регулювати споживання енергії м'язовою клітиною, запускаючи процеси її росту навіть при відсутності вуглеводів. Саме тому рекомендується вживати BCAA під час тренінгу, а по закінченню закривати «вуглеводне вікно»;
  • Спалювання жиру. Амінокислоти BCAA немов обманюють організм, змушуючи його думати, що в шлунку знаходиться висококалорійна їжа. Це активує метаболічні процеси і запускає витрату калорій - проте за відсутності реальної їжі в хід йдуть жирові запаси;
  • Позитивний вплив на гормони. Крім того факту, що BCAA нормалізує рівень інсуліну в крові, вживання цих амінокислот впливає на секрецію гормону росту і гормону голоду лептину. Все це позитивно позначається на здатності набирати суху м'язову масу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: За принципової позиції ...
Наступна новина: У Чернівцях проведуть ...

КОМЕНТАРІ