Представники ОСББ Дніпропетровщини та Харківщини відвідали Луцьк з метою обміну досвідом

Представники ОСББ Дніпропетровщини та Харківщини відвідали Луцьк з метою обміну досвідом

14.07.16 12:40 0 512
У конференц — залі департаменту “Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку” відбулася робоча зустріч керівників Об'єднань співвласників багатоквартирних будинків з Харківської та Дніпропетровської областей з міською владою Луцька. Метою зустрічі був обмін практичним досвідом у сфері енергомодернізації багатоквартирних будинків із залученням банківських кредитів. У заході взяли участь міський голова Микола Романюк, керівник Асоціації ОСББ “Лучани” Юлія Сабатюк, керівники ОСББ Харкова, Чугуєва, Кривого Рогу та Дніпра, представники Світового банку та громадського об'єднання “Опора”.

За словами міського голови Миколи Романюка, це вже не перша зустріч із представниками ОСББ. “У першу чергу, їх цікавить фінансування ОСББ зі сторони місцевої влади. Ми маємо чималі напрацювання у цій сфері, які згодом лягли в основу відповідних законопроектів, прийнятих у Верховній Раді”, - прокоментував міський голова.

У своєму зверненні до учасників зустрічі Микола Романюк сказав, що зараз у Луцьку функціонує 330 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. Мешканці Луцька почали активно об'єднуватись в ОСББ після прийняття відповідного Закону у Верховній Раді. Керівників обирають за принципом гендерної рівності, чимало з них - жінки. Для ефективного функціонування ОСББ у міській раді створено відділ, який сприяє їх створенню та реєстрації. Також створена Рада голів ОСББ. На умовах співфінансування реалізовано чимало цікавих проектів з благоустрою і модернізації багатоквартирних будинків та прибудинкових територій. 70 відсотків коштів на ці проекти було виділено з міського бюджету. Також перспективною є програма фінансової компенсації відсотків за кредити, які беруться членами ОСББ на встановлення лічильників, приладів обліку, ремонти дахів.

Міський голова Микола Романюк резюмував, що міська влада завжди готова до співпраці з ОСББ і буде надалі підтримувати їхні ініціативи. “Основне наше досягнення у цій галузі — це розуміння того, що будинок є власністю його мешканців”, - наголосив він.

Голова Асоціації ОСББ “Лучани” Юлія Сабатюк наголосила на позитивних зрушеннях у співпраці з житлово — комунальними підприємствами. До слова, у майбутньому планують реогранізувати їх у сервісні центри.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині службовій ...
Наступна новина: Чернігівські діти з сімей ...

КОМЕНТАРІ