В Луцьку успішний досвід місцевого економічного розвитку стає прикладом для інших областей

В Луцьку успішний досвід місцевого економічного розвитку стає прикладом для інших областей

14.07.16 17:26 0 578
У конференц — залі департаменту “Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку” відбулася робоча зустріч керівництва Луцької міської ради із представниками органів місцевої та регіональної влади, органів місцевого самоврядування Донецької та Луганської областей. Зараз у Луцьку з робочим візитом перебувають 20 осіб, щоб ознайомитися із успішним практичним досвідом соціально — економічного розвитку нашого міста.

У зустрічі взяли участь міський голова Микола Романюк, заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич, директор департаменту “Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку” Лариса Карп'як, директор департаменту економічної політики Олександр Озінович та його заступник Сергій Омельчук.

Спершу гості ознайомилися з роботою ЦНАПу. Міський голова Микола Романюк дуже схвально відгукнувся про його роботу. “ Ми доклали багато зусиль для створення такої широкопрофільної організації. Висловлюю величезну подяку директору Ларисі Карп'як за її ініціативність та наполегливість. ЦНАП надає понад 120 видів різноманітних адміністративних послуг, але це не межа. Ми плануємо розширити повноваження центру, розпочати видавати у ньому водійські права. Але найважливішим є якісне обслуговування наших громадян,” - акцентував міський голова. Зараз центр налічує 47 кваліфікованих працівників, які працюють у дві зміни, його рівень роботи відповідає європейським вимогам. За останні півроку ЦНАП забезпечив 5 млн 25 тис. грн прибутку до бюджету міста. У свою чергу, Юрій Вербич додав: “Завдяки політичній волі і наступальному характеру нашого міського голови, ми маємо такий центр. У Луцьку відкриття та апробація центру відбулася ще до прийняття відповідних законопроектів у Верховній Раді.”

Міський голова розповів про цілодобову службу оперативного реагування “15 — 80”, про співпрацю з європейськими банками та організаціями, серед яких Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний банк, НЕФКО, інші. Акцентував, зокрема, на співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку. За його словами, за кредитні кошти у сумі 10 млн євро та 4 млн євро гранту від фонду Е5Р буде реалізовано проект модернізації системи централізованого теплопостачання міста Луцька.

За кошти, отримані від екологічної корпорації НЕФКО, планується модернізація об'єктів бюджетної сфери.

Заступник директора департаменту економічної політики Сергій Омельчук презентував учасникам зустрічі соціально — економічний та інвестиційний потенціал Луцька. Крім вигідного географічного положення, Луцьк володіє чималими трудовими та промисловими можливостями. Чимало новацій є у транспортній інфраструктурі.

Завдяки польським інвесторам у 2015 році повністю відреставровано і модернізовано Луцький зоопарк. Важливими також є спільні напрацювання в рамках проектів “Польща — Білорусь — Україна”.

Члени делегації цікавилися діяльністю міської влади в галузях освіти, медицини, охорони здоров'я, спорту.

Наприкінці зустрічі міський голова Микола Романюк наголосив, що влада Луцька завжди готова до співпраці і до обміну досвідом.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Більше чотирьох тисяч ...

КОМЕНТАРІ