На Вінничині службовій особі Крижопільського виправного центру № 113 за вимагання та отримання неправомірної вигоди повідомлено про підозру

На Вінничині службовій особі Крижопільського виправного центру № 113 за вимагання та отримання неправомірної вигоди повідомлено про підозру

14.07.16 12:37 0 478
Правоохоронці області встановили, що працівник Крижопільського виправного центру управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Вінницькій області (№113) організував злочинну схему власного збагачення. Зокрема, за надання певних переваг (незаконних тривалих та короткострокових побачень, користування засудженими мобільними телефонами та sim-картками), вимагав від засуджених або інших осіб грошові кошти, які перераховувались на банківський рахунок .

З метою виявлення доказів незаконної діяльності працівника установи слідчий відділ прокуратури Вінницької області спільно з управлінням захисту економіки у Вінницькій області провели 6 одночасних обшуків. Задокументовано факти одержання посадовцем виправного центру хабара на суму 2 тисячі гривень. Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем роботи та проживання фігуранта вилучено мобільні телефони, сім картки, банківські картки та квитанції й інші документи, які вказують на його причетність до даного кримінального правопорушення.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Службову особу Крижопільського виправного центру № 113 затримано у порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. На даний час вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу, встановлюються інші можливі факти вимагання та одержання неправомірної вигоди від засуджених та їх родичів.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Представники ОСББ ...

КОМЕНТАРІ