Вінницький дитячий кардіоревмотологічний санаторій кожного року оздоровлює понад 1000 дітей Вінниччини (+фото)

Вінницький дитячий кардіоревмотологічний санаторій кожного року оздоровлює понад 1000 дітей Вінниччини (+фото)

14.07.16 17:42 0 705
Про це, повідомила головний лікар Вінницького дитячого кардіоревмотологічного санаторію Лариса Мовчан.

Лікар ознайомила голову Вінницької обласної державної адміністрації Валерія Коровія та першого заступника голови обласної Ради Людмилу Щербаківську з спеціалізацією та напрямами роботи санаторію.

«Вінницький дитячий кардіоревмотологічний санаторій являється спеціалізованим лікувально - профілактичним закладом. Щорічно санаторій приймає на лікування понад 1000 учнів віком від 6 до 18 років, термін лікування -19 діб», - повідомила головний лікар.

В ході ознайомлення з роботою закладу Валерій Коровій наголосив: «Вінницький дитячий кардіоревмотологічний санаторій - обласний заклад третього рівня галузі охорони здоров'я, який фінансується за рахунок коштів обласного бюджету. Ми бачимо, що на оздоровленні в санаторії із 100% дітей - рівно 50% - учні міста Вінниця, а інша половина - учні району. Це підтверджує, що напрацювання з вдосконалення оздоровчого закладу з боку, як обласної, так і міської влади мають спільну мету. слід вести перемовини задля конкретної фінансової підтримки санаторію, адже спільними прагненнями має бути бажання підняти заклади оздоровлення третього рівня на новий рівень», - повідомив посадовець.

За словами Лариси Мовчан, територія санаторію складає 3,47 га землі. Так, на території санаторію розміщується адміністративний корпус з ванно-озокеритними кабінетами, лікувально-спальний, лікувально-діагностичний корпус, овочесховище, харчоблок, пральня, душова, господарчі приміщення та гараж.

« в санаторії лікується 70 дітей, що мають різні патології. Зокрема, серцево-судинна патологія, хронічні ревматичні хвороби серця, неревматичний кардит, вторинна кардіопатія, вроджені вади серця без оперативного втручання, вегетативна дисфункція, серцеві аномалії, порушення ритму та ендокринна патологія», - зазначила головний лікар.

За словами Лариси Мовчан, крім оздоровлення та проходження лікувальних процедур, вихователі організовують дітям веселі конкурси, ігри, змагання, проводять різноманітні майстер – класи, творчі майстерні, зустрічі з бійцями АТО, працівниками різних служб Вінниччини, кінологами, аніматорами театру «Апельсин» та «Аквамарин», музичні розваги та дискотеки.

Довідка:

Лікувальна база Вінницького дитячого кардіоревмотологічного санаторія включає:

- два кабінети фізіотерапії із використанням наступних методик: Діодинамо і СМТ – форезу, електросон, магнітотерапія, магнітолазеротерапія, ультрозвукотерапія, УВЧ – терапія і дарсонвалізація, УФО – терапія, Аерозоль і електроаерозоль терапія, оксігенотерапія, віброакустотерапія;

- кабінети водолікування, грязелікування, парафіно – озокеритного лікування;

-ЛФК, масаж, інгаляторій;

- перлинні ванни із додаванням морської солі, шавлії, лаванди, ялівцю, хвої, йодо – брому, бішофіту Полтавського, перлинно – озонові ванни.







































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: iPad Air 2: вибираємо чохол ...

КОМЕНТАРІ