Валерій Коровій: «Робимо все для того,щоб створити прозорі,конкурентні умови на ринку земельних паїв» (+фото)

Валерій Коровій: «Робимо все для того,щоб створити прозорі,конкурентні умови на ринку земельних паїв» (+фото)

14.07.16 13:36 0 640
Зі стартом жнивної кампанії голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій з робочою поїздкою відвідав Тростянецький та Чечельницький райони, де ознайомився з ходом збирання ранньої групи зернових місцевими сільськогосподарськими підприємствами.

Як жнивують аграрії області та який урожай прогнозують цьогоріч, керівник Вінниччини з'ясовував на прикладі Тростянецького ТОВ «Україна – Т», що займається вирощуванням сільськогосподарських культур та поголів'я свиней, а також підприємства «Агрофірма «Ольгопіль», що в Чечельницькому районі, - елітного насіннєвого господарства з розвиненою галуззю тваринництва.

Підприємства уже розпочали збір озимої пшениці, і, попри посушливі погодні умови під час посівної кампанії восени минулого року, передбачають високі показники урожайності.

Ознайомившись із ходом польових робіт та поспілкувавшись з керівниками господарств, голова облдержадміністрації Валерій Коровій висловив переконання, що аграрний бізнес на Вінниччині дуже активно розвивається і є локомотивом економічного зростання. Більше того – демонструє можливість вирішення низки соціальних проблем на селі.

« ми перебуваємо в стані трансформації методів роботи з представниками аграрного бізнесу, бо відбуваються процеси, коли продуктивність вимагає від аграріїв максимально використовувати нову техніку та нові технології, які, на превеликий жаль, не поєднані з великою кількістю людей. Ставати всупереч цьому процесу – неправильно. Та разом з тим ми повинні створювати додаткові механізми як для розвитку аграрного бізнесу, підвищення його ефективності, так і для розвитку сільської місцевості», - зазначив Валерій Коровій.

Керівник області наголосив на важливості забезпечення конкурентних умов ведення агробізнесу, що в результаті дає позитив як для розвитку сільгосппідприємств, власників земельних паїв, так і для регіону загалом. У приклад навів ситуацію, коли свого часу неправомірне адміністративне втручання у ці процеси органів місцевої влади дезорієнтувало аграрний бізнес, зокрема у цукровій галузі. Натомість вже спостерігається зростання площ під посіви цукрового буряка майже на 10 %, що, за словами голови ОДА, свідчить про правильність обраного шляху.

«Зараз ми робимо все для того, щоб створити нормальні, конкурентні умови щодо права оренди земельних паїв. Навколо цієї проблематики було багато дискусій, конфліктних ситуацій, рейдерських захоплень відповідних площ. Але внаслідок того, що ми доклали усіх зусиль, аби уникнути подібних речей, позбавили місцеву владу можливості втручатися в процес перерозподілу права оренди на земельний пай та створили прозорі умови для реєстрації договорів оренди, спостерігаємо позитивний ефект. І на відміну від багатьох регіонів України, Вінницька область нині спокійна, а комплекс робіт зі збору ранніх зернових відбувається у цивілізованих умовах», - підкреслив Валерій Коровій.

Тепер же, зазначив він, необхідно створити належні умови для того, щоб і переробні підприємства – також у конкурентний спосіб - не створювали перепон для виробників сільськогосподарської продукції.

У рамках поїздки очільник Вінниччини відвідав також зернотік ТОВ «Агрофірма «Ольгопіль», де працюють дві сушарки та власний елеватор, відтак забезпечено можливість прийому 1,5 тисячі тонн зерна в день.





















































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ