Такими проектами,як фонтан у Тростянці,ми даємо нову філософію змін в країні: коли замість ідолів створюємо те,що дає життя,приносить радість людям,- Валерій Коровій (+фото)

Такими проектами,як фонтан у Тростянці,ми даємо нову філософію змін в країні: коли замість ідолів створюємо те,що дає життя,приносить радість людям,- Валерій Коровій (+фото)

14.07.16 16:39 0 552
Таке переконання голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій висловив під час огляду 12 липня реконструйованої у Тростянці площі, де донедавна розміщувався пам'ятник Леніну.

Торік майдан було осучаснено та збудовано фонтан, облаштовано килимові газони з системою автоматичного поливу, встановлено точку доступу до безкоштовного Wi-Fi. Загальна вартість робіт склала 2,5 млн. грн., основна частина з яких профінансована селищним бюджетом. Свою підтримку надали також місцеві меценати.

За словами Тростянецького селищного голови Людмили Червонецької, ідею облаштування фонтану мешканці Тростянця підтримали з ентузіазмом, тим паче, що за свідченнями старожилів, саме тут колись розташовувалася криниця. ж площа є одним з кращих місць у селищі та щовечора збирає чимало дітей та молоді.

«Минулого року ми звернули увагу, що після знесення у районах пам'ятників Леніну, на площах, де вони були встановлені, нічого не будувалося. І виникло питання: що далі? Нам дуже сподобалася ідея, яку відпрацювала селищний голова в Тростянці, і ми оголосили конкурс між головами районних державних адміністрацій на кращий проект з благоустрою подібних територій, - прокоментував голова облдержадміністрації Валерій Коровій. – Але найголовніше, що такими проектами ми даємо нову філософію змін в країні: коли замість ідолів створюємо те, що дає життя, приносить радість людям».

Окрім того, в Тростянці триває реконструкція центральної площі та прилеглої паркової зони по вулиці Соборній. Виконання усього комплексу заходів здійснюватиметься у два етапи.

Перша черга, що проводитиметься упродовж 2016 року, передбачає будівництво каскадного водограю біля музичної школи, облаштування газонів вздовж алеї до районного будинку культури, впорядкування тротуарною плиткою площі, встановлення нової автобусної зупинки та паркувальних місць, облаштування декоративного зовнішнього освітлення, а також проведення гідротехнічних заходів з водопониження та влаштування відеонагляду й точки доступу до безкоштовного Wi-Fi.

Надалі ж місцева влада планує будівництво літньої сцени «амфітеатру», лодочної станції та пірсу, облаштування декоративної водойми, а також будівництво багатовидового спортивного майданчику з покращеним спеціалізованим покриттям, спортивно-тренажерного - для воркауту та важкої атлетики, а також дитячого ігрового майданчику.

На реалізацію цього проекту передбачено близько 2, 2 млн. гривень субвенції з державного бюджету, а також співфінансування у сумі 100 тисяч гривень з районного бюджету.







































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: На захист ...

КОМЕНТАРІ