Більше півтисячі чернівчан є власниками «розкішної» нерухомості

Більше півтисячі чернівчан є власниками «розкішної» нерухомості

14.07.16 11:44 0 645
Як розповів начальник відділу адміністрування майнових податків Чернівецької ОДПІ Степан Германюк, цього року містяни сплачують податок на нерухоме майно за правилами 2015-го року: 0,1 відсотка мінімальної заробітної плати (1,22 грн. за м. кв.) – для всіх типів об'єктів нежитлової нерухомості (в тому числі їх часток), що перебувають у власності платника податку, крім об'єктів нежитлової нерухомості, що знаходяться на земельних ділянках, які перебувають у власності або користуванні, та за які сплачується земельний податок або орендна плата за землю та 1 відсоток мінімальної заробітної плати (12,18 грн. за м. кв.) – для всіх типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку.

Про розмір податку на нерухомість за 2015 рік, який слід сплатити до бюджету громадянам, фіскальні органи повідомлять до 1 липня цього року. Цьогоріч, повідомлення просплати податку на нерухоме майно отримали 560 чернівчан на загальну суму 650,0 тис. грн. Розрахуватись з бюджетом необхідно упродовж 60 днів із дня вручення документа. У 2016 році граничний строк сплати зобов'язання, вказаного у квитанції – 29 серпня.

Щодо об'єктів оподаткування, придбаних протягом року, податок сплачується фізичною особою-платником починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об'єкт. Податкове повідомлення-рішення надійде новому власнику після отримання податковою інспекцією інформації про перехід права власності.

Додаткову інформацію можна отримати за тел.: 54-56-51, 54-60-23, або завітавши до Чернівецької ОДПІ за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200-А, каб. №№208, 222, 223.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині голова ...
Наступна новина: Звернення міського голови ...

КОМЕНТАРІ