У Чернівцях вперше забудовнику скасували містобудівні умови та обмеження

У Чернівцях вперше забудовнику скасували містобудівні умови та обмеження

14.07.16 14:16 0 510
Містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки на вул.Полтавській, 1,які видані МПП «Будівельник», скасовано 12 липня рішенням виконавчого комітету. Таке рішення прийнято вперше за рекомендацією робочої групи, створеної розпорядженням міського голови для вивчення законності будівництва багатоквартирного житлового будинку з підземними паркінгами на зазначеній земельній ділянці.

МПП «Будівельник» на земельній ділянці площею 0,1445 га, що на вул. Полтавській,1, мав намір збудувати два зблокованих трьохповерхових будинки з мансардним поверхом з граничною висотою будівель до 15 м, вбудовано-прибудованими паркінгами, двором з дитячим майданчиком та зоною відпочинку.

Зазначена земельна ділянка знаходиться в межах ІІ зони регулювання забудови Центрального історичного ареалу м.Чернівців із спеціальним режимом використання території, де зберігається садибний характер забудови, гранично допустима висота нової забудови не може перевищувати 7 метрів. Таким чином, параметри можливої висотності об'єкта – до 15 метрів не відповідають гранично допустимій висоті будівель у цій зоні. Окрім того, звернуто увагу, що Міністерство культури України, як це вимагає законодавство у сфері охорони культурної спадщини, не погодило забудовнику історико-містобудівне обгрунтування.

Забудовнику рекомендовано наміри забудови зазначеної ділянки привести у відповідність до вимог історико-архітектурного опорного плану міста Чернівців та діючого законодавства у сфері містобудування та охорони культурної спадщини.

Міський голова Олексій Каспрук заявив, що у місті буде посилено контроль за дотриманням законодавства забудовника, у першу чергу на об'єктах житлового будівництва. “У нас є проблеми з будівництвом багатоквартирних будинків у місті. Деякі забудовники проводять цю діяльність, не отримавши відповідних дозволів, незважаючи на містобудівні умови, з іншими порушеннями “, – зазначив Олексій Каспрук. Він повідомив, що до початку серпня Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю міської ради отримає від Державної архітектурно-будівельної інспекції України повноваження з надання адміністративних послуг з питань набуття права на виконання підготовчих та будівельних робіт, здійснення архітектурно-будівельного контролю та прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів. Окрім того, міський голова Олексій Каспрук пропонує виробити дієвий порядок забезпечення громадського та депутатського контролю за дотриманням забудовником вимог законодавства у сфері містобудування та охорони культурної спадщини.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Трьох службових осіб ...
Наступна новина: Тернопільські біатлоністи ...

КОМЕНТАРІ