У Тернопільській ОДА підписали угоду про створення симуляційного медичного центру

У Тернопільській ОДА підписали угоду про створення симуляційного медичного центру

14.07.16 08:06 0 545
У Тернополі з'явиться навчальний осередок, у якому безплатно навчатимуть основам тактичної медицини (порятунок життя пораненого), надання першої медичної допомоги, домедичної допомоги на полі бою тощо.

Підписання відповідної угоди про співпрацю між Тернопільським державним медичним університетом І.Я. Горбачевського та компанією MEDline Sp.z.o.o. відбулося 12 липня у приміщення Тернопільської ОДА.

Згідно даної угоди на базі медичного університету для навчання студентів створять симуляційний центр, відповідно до сучасних тенденцій ЄС. А також центр Tactical Combat Casualty Care, що спеціалізуватиметься на симуляції надання першої домедичної допомоги на полі бою для мілітаризованих структур. Також у рамках проекту навики надання першої домедичної допомоги європейського рівня матиме змогу освоїти патрульна поліція Тернополя. Окрім цього, екіпажів патрульної поліції забезпечать відповідним обладнанням для надання першої допомоги через залучання коштів державних програм та Міністерства внутрішніх справ України.

Нагадаємо, перша зустріч представників компанії MEDline Sp.z.o.o та керівництва обласної адміністрації відбулася цьогоріч 11 березня. Тоді директор регіону Східної Європи (Республіка Польща) Стефан Кущак висловив сподівання заручитися підтримкою Тернопільської ОДА щодо спільної роботи в медичній сфері.

«Для нас важливо налагоджувати міжнародний контакт й подальшу співпрацю на міжнародному рівні. А допомога у частині медичного забезпечена актуальна як ніколи. Отож ми гарантуємо максимальне сприяння реалізації даного проекту», — підкреслив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

Так, у рамках підготовки до впровадження даного проекту нещодавно на базі навчального центру Червона калина» для представників силових структур Тернопілля протягом трьох днів відбулися навчання першої невідкладної допомоги. У практичних заняттях та конференції взяли участь підрозділи Національної поліції, Національної гвардії, 44 артилерійської бригади. Учасники заходу навчилися надавати першу невідкладну допомогу, дотримуючись стандарту НАТО. Інструкторамии навчальних курсів були військовослужюовці АТО.

Тернопільська обласна державна адміністрація й надалі здійснюватиме страхування інвестицій та проектів, які компанія MEDline Sp.z.o.o. та дочірня компанія “Медлайн Україна” реалізовуватимуть на теренах Тернопілля. А також сприятиме реалізації проектів створення симуляційних центрів та пілотного проекту з патрульною поліцією.

«Мобілізовані юнаки, студенти, а також представники силових структур Тернопільщини зможуть проходити підготовку в осередку, аналогів якої по всій Україні лише одиниці», — зазначив регіональний медеджер Східної Європи Володимир Грицина.

До слова, компанія MEDline Sp.z.o.o вже протягом 25 років постачає медичне обладнання у польські лікарні, медичні заклади, університети. А також обладнання для порятунку в пожежні служби, польську армію, прикордонну службу та поліцію.

В Україні компанія налагоджує співпрацю з Збройними силами України, Національною Гвардією, Військово-морськимим силами, Службою безпеки України, Прикордонною службою, Національною поліцією та Укрспецзв'язком в частині проведення вишколів для військовослужбовців та медиків підрозділів цих служб, інформування щодо сучасних можливостей медичного забезпечення.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Громадська ініціатива ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ