На Тернопіллі до Зарваниці прямує чисельна група прочан з Хмельниччини

На Тернопіллі до Зарваниці прямує чисельна група прочан з Хмельниччини

14.07.16 17:29 0 526
Понад сотня прочан з Хмельницького вирушила пішою ходою до Марійського духовного центру у Зарваниці. Дорогою до них приєднуються десятки вірян з інших місцевостей області. Так, ще одна група приєдналася до них у Кам'янець-Подільському. На даний час паломники перебувають на ділянці дороги між Сатановим (Хмельниччина) та Гримайловом (Тернопільщина).

«Відповідно за графіком, під час паломництва заплановано декілька зупинок. Першого дня прочани зупинилися на нічліг у смт Гвардійське (Хмельниччина), другого — у Сатанові. 13 липня група залишиться у Гримайлові, завтра у Теребовлі. Колона паломників прямує організовано, дотримуючись вказівників складеної карти маршруту. Щоб вирішити різного роду організаційні питання, священники звертаються до людей через гучномовець, — розповів отець Синкел - Кам'янець-Подільської Єпархії Іван Данкевич».

Серед прочан є особи, які вперше прямують пішки до Марійського духовного центру. А є й такі, що вже традиційно щороку беруть участь у даному релігійного заходу, зазначає отець Іван Данкевич. Паломники різного віку — від підлітків до пенсіонеру. Варто відзначити, цьогоріч серед прочан дуже багато молоді. Дорогою люди моляться, сповідаються, адже головна ціль прощі — духовне очищення.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Більше чотирьох тисяч ...
Наступна новина: З початку року піротехніки ...

КОМЕНТАРІ