Незабаром у Чернігові розпочнеться будівництво притулку для бездомних тварин

Незабаром у Чернігові розпочнеться будівництво притулку для бездомних тварин

14.07.16 18:33 0 561
У Чернігові в липні розпочнеться будівництво притулку для бездомних тварин. Дане питання обговорено в управлінні житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради під час робочої зустрічі з представниками громадських організацій, які займаються питанням захисту безпритульних тварин.

На цьому засіданні прийнято рішення щодо розробки проекту Програми охорони тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у місті Чернігові на 2016-2020 роки. Розпорядженням Чернігівського міського голови від 17 червня 2016 року № 199-р створено Робочу групу, до складу якої увійшли начальник управління житлово-комунального господарства міської ради, працівники відділу екології управління ЖКГ міськради, а також представники зоозахисних громадських організацій.

Як повідомив начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Ярослав Куц, це буде не притулок, а пункт тимчасового утримання бездомних тварин. Вони не будуть там жити постійно, перебуватимуть деякий час, а після проведення стерилізації та вакцинації проти сказу відпускатимуться. Одночасно в пункті зможуть перебувати 183 бездомні тварини.

За словами Ярослава Куца, на початку червня вже відбувся тендер, переможець визначений - це ТОВ «Спецсервіс АДС». Згідно із кошторисом на будівництво заплановано використати близько 4,2 млн грн.

«На даний час проходять процедури оформлення та отримання дозволів на проведення будівельних робіт, а також узгодження з усіма службами, і вже в кінці липня підприємство приступить до будівельних робіт. Вони будуть проводитись в промисловій зоні по вулиці Любченка, де під цей проект виділено земельну ділянку площею 0,86 га», - повідомив начальник УЖКГ Ярослав Куц.

Крім того, перед учасниками засідання постало ще одне питання – утримання цього закладу (оплата комунальних послуг, фінансування поточних витрат та ін). Дане питання буде обговорено на наступному засіданні робочої групи.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині викрито ...
Наступна новина: На Вінниччині викрито групу ...

КОМЕНТАРІ