Пасажирам міжнародних рейсів у Житомирі розповіли про торгівлю людьми

Пасажирам міжнародних рейсів у Житомирі розповіли про торгівлю людьми

14.07.16 14:57 0 507
На Житомирському обласному автовокзалі 13 липня, пройшла інформаційно-просвітницька акція «Людина – не товар» з нагоди відзначення Всесвітнього Дня боротьби з торгівлею людьми.

Акція пройшла за підтримки управління сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації спільно з Житомирською міською громадською організацією «Авенір» та Житомирським обласним гендерним ресурсним центром Житомирської обласної ради.

Організатори розвісили на будівлі автовокзалу інформаційні плакати, роздали подорожуючим тематичні пам'ятки «Якщо їдете працювати за кордон: дізнайтесь докладну інформацію про умови працевлаштування» та «Перед виїздом за кордон з метою навчання перевірте заплановані умови», які покликані підвищити обізнаність про ризики торгівлі людьми та упередити їх прояви.

Заступник начальника управління сім'ї, молоді та спорту ОДА Олександр Антонюк розповів, що в нашій області впродовж першого півріччя 2016 року вже встановлено статуси чотирьом особам, які постраждали від торгівлі людьми.

Такі акції не є одноразовими, вони продовжуватимуться і надалі. Перша з них, яка пройшла була спрямована безпосередньо на ту аудиторію, яка вже вирушає за кордон. Якщо ці люди їдуть працевлаштовуватися і у них ще є сумніви на рахунок легальності, вони ще можуть у дорозі зателефонувати на національну гарячу лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів за тел. 0-800-505-501 або 527 з мобільного.

Довідково:

У 2010 році Генеральна Асамблея прийняла Глобальний план дій по боротьбі з торгівлею людьми, закликавши уряди в усьому світі вжити скоординованих і послідовних заходів, аби перемогти це зло. План передбачає інтеграцію боротьби з торгівлею людьми в більш широкі програми ООН для того, щоб прискорити темпи розвитку і підвищити ступінь безпеки в усьому світі.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині учні ...
Наступна новина: Чернівці: Цьогоріч місцевий ...

КОМЕНТАРІ