На Житомирщині перевірили якість питної води

На Житомирщині перевірили якість питної води

14.07.16 16:46 0 563
Протягом першого півріччя 2016 р. обласним лабораторним центром проведено 13843 досліджень якості питної води, з яких 7713 за санітарно-хімічними та 612 за бактеріологічними показниками. Під час досліджень виявлено значну частку зразків води, яка не відповідає вимогам санітарних норм, а отже є непридатною до використання з харчовою метою.

Так, за санітарно-хімічними показниками виявлено 1860 нестандартних проб, або 24 % від досліджених проб води, за бактеріологічними показниками – 550 проб, або 9%.

Слід зазначити, що за санітарно-хімічними показниками найбільше відхилень від нормативних показників виявлено в Ружинському, Лугинському, Попільнянському та Баранівському районах; за бактеріологічними показниками в Лугинському, Ємільчинському, Баранівському та Бердичівському районах.

Окрім того, з метою виявлення збудників інфекційних хвороб вірусної етіології, вірусологічною лабораторію здійснюється моніторинг питної води на наявність ентеровірусів, вірусів гепатиту А, рота вірусів. Упродовж І півріччя 2016 року всього досліджено 45 проб питної води. В усіх досліджених пробах зазначених вище збудників інфекцій не виявлено.

Основним забруднювачем води за санітарно-хімічними показниками є нітрати, за бактеріологічними – кишкова паличка (Е.coli). За усіма випадками виявлення проб води з відхиленнями від нормативних показників в обов'язковому порядку повідомляються власники та балансоутримувачі джерел водопостачання та водопровідних споруд.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: На захист ...
Наступна новина: Вам потрібно купить ходунки ...

КОМЕНТАРІ