Вам потрібно купить ходунки або ролатори - звертайтесь в Ukrmedshop

Вам потрібно купить ходунки або ролатори - звертайтесь в Ukrmedshop

14.07.16 16:47 0 1368

Сьогодні в медицині застосовують найрізноманітніші методики, що дозволяють ставити на ноги і повертати до життя навіть самих безнадійних пацієнтів. Адже спеціально для цього було розроблено унікальне пристосування - ходунки для інвалідів. Такі опори дозволяють не тільки зберегти рівновагу при ходьбі, але і надають стійкість і почуття впевненості. Такі спеціальні ходунки призначені для інвалідів, людей похилого віку дітей в період реабілітації.

«Запасні» ноги

Саме так можна назвати ці ходунки, які, до речі, використовуються не тільки при реабілітації людей постраждалих в ДТП або при відновленні пацієнта після тривалої хвороби, але і при навчанні ходьбі дітей і навіть при лікуванні тварин. Ходунки - це спеціальний пристрій, призначений для:

  • інвалідів;
  • літніх людей;
  • дітей;
  • складних хворих та ін.

Тобто, як тільки у людини виникає потреба в додатковій підтримці в процесі ходьби - використання ходунків є найвірнішим рішенням. Залежно від призначення, вподобань користувача і конструктивних особливостей «помічники для ходьби» можуть бути:

  • на колесах;
  • без коліс (так звані опори).

Ролятор - варіації на тему

Сьогодні можна купити не тільки традиційні моделі ходунків, але і їх аналоги, що пройшли своєрідний апгрейд. Наприклад, ролятор - це прилад, який трохи відрізняється від звичайних агрегатів, але при цьому має з ними однакове завдання і є ідеальним помічником при пересуванні для хворих, які страждають на поліомієліт. Винайшла цей варіант walking aid жінка, яка на власному досвіді знає, що таке поліомієліт і які складнощі виникають у хворих з цією хворобою. До речі, в Києві придбати ролятор ви можете в інтернет-магазині: ukrmedshop.ua.

На перших порах ролятором називали всі walking aid на колесах. Пізніше, ролятором стали називати ті інвалідні ходунки, які складаються з коліс (3-х або 4-х), керма та сидіння, яке вбудоване в агрегат. Деякі виробники техніки та обладнання для інвалідів пропонують моделі роляторів, які оснащені кошиком для покупок. Це дуже зручно для користувачів і полегшує їхнє життя. Конструктивно ролятор складніший, ніж walking aid на колесах. Але, як і звичайні ходунки ролятор відрізняється легкою вагою і простотою використання. Кермо пристрою обладнане ручним гальмом.

Види і типи

Залежно від призначення, стану та віку користувача опори можуть відрізнятися і за своїми коснтруктівним особливостям і за функціональними параметрами. Застосування ходунків показано після травми або після перенесеного захворювання спинного мозку або опорно-рухового апарату. Саме в цих випадках для людини важко пересуватися самостійно, і їй потрібна підтримка і допомога в процесі ходьби. Вирішити проблему в наш час не складно - досить купити коляску, ролятор або walking aid, вибрати є з чого. Але, перед тим як вибрати обладнання, яке буде використовуватися при ходьбі, потрібна консультація лікаря. Тільки лікар може правильно підібрати агрегат і для реабілітації та відновлення навичок ходьби. При цьому ціна покупки, як правило, цілком демократична. Якщо коляска - це спеціальний пристрій для пацієнтів, які НЕ можуть пересуватися, то ходунки - це пристосування яке розроблено для людей з обмеженими можливостями.

Залежно від стану пацієнта пристрої можуть бути:

  • нескладними;
  • складними;
  • простими;
  • на колесах;    
  • крокуючими;
  • стаціонарними;
  • оснащеними сидінням та ін.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ