Які бувають автомобільні шини?

Які бувають автомобільні шини?

14.07.16 18:14 0 837

В даний час шини продаються просто у величезній кількості. Кожна відома шинна компанія виробляє безліч найменувань різних видів покришок, які здатні задовольнити потреби будь-якого автомобіліста. До речі, придбати їх ви можете в компанії «Беларусь Шина»:.

Шини для авто потрібні для того, щоб з безпекою використовувати транспортний засіб в певну погоду. На новому авто, як правило, вже встановлена ​​літня гума. З настанням холоду використовувати транспортний засіб з літньою гумою стає небезпечно, тому, що літня гума не розрахована для експлуатації її при мінусовій температурі.

Малюнок протектора на літній гумі не створений для дотику його зі снігом і льодом. Гальмівний шлях авто збільшується, іноді в кілька разів. Пересуваючись по слизькому льоду, авто не реагує на повороти керма, а рухається по інерції вперед. Саме тому з настанням холоду аварійність на трасах збільшується в багато разів, а відбувається це, в підсумку неправильного підбирання покришок у відповідності до кліматичних умов.

Шини для зими відрізняються від літніх тим, що виготовлені вони зі спеціальної протекторної гуми, яка робить їх еластичнішими навіть при сильних холодах. А також на протекторі зимових покришок є спеціальний, адаптований для зимових трас, малюнок. Досвідченому автолюбителю, досить поглянути на покришки, і можна відразу зрозуміти, зимові вони або літні. Крім позначення «W» на бічній стороні, зимова гума має на протекторі величезну кількість дрібних звивистих прорізів, які називаються ламелі. Саме ламелі покращують зчеплення на снігових і крижаних дорогах. Для безпечного пересування по крижаній дорозі використовуються зимові шиповані покришки.

Автомобільні шини мають чорний колір і розташовуються внизу автомобіля, це не залежить від того який автомобіль куплений: новий або старий. Завжди потрібно стежити за станом покришок і звертати на це особливу увагу. Автомобільна шина повинна бути якісною і надійною.

Основне - це те, що автомобільна шина повинна відповідати дискам коліс автомобіля. З цього приводу зазвичай є рекомендації заводу виробника, їх і треба дотримуватися. Необхідно мати однакові покришки на всі чотири колеса, якщо завод виробник не рекомендує іншого. У будь-якому випадку на одній осі транспортного засобу повинна стояти гума одного типорозміру з однаковим малюнком, це потрібно по правилах дорожнього руху.

Автомобільні шини бувають:

  • діагональні;
  • радіальні;
  • камерні;
  • безкамерні.

Радіальні покришки м'які і комфортніші діагональних. У них менший опір коченню, в результаті знижується витрата палива. Їх керованість призводить до значного покращення, а термін служби більший. Однак вони гірше ніж діагональні переносять удари, порізи та недостатньо міцні на складних дорогах. Радіальні покришки призначені для пересування по трасі.

Автомобільні шини виробляються в самих різних розмірах - починаючи від невеликих діаметрів, до величезних автопокришок для вантажних транспортних засобів. Такі покришки відрізняються не тільки по зовнішньому діаметру, але і по внутрішньому, а також по ширині. Маркування покришок чітко визначає габарити і призначення їх використання.

За конструкцією автомобільні покришки ділять на камерні і безкамерні

  • Устрій камерної покришки відомий всім. В її комплектацію входять дві частини - сама об'ємна покришка і тонка гумова герметична повітряна камера, яка вставляється всередині. Ця камера оснащується спеціальним вентилем, через який нагнітається повітря, і зворотним клапаном, що перешкоджає виходу повітря назовні;
  • Безкамерні покришки не мають окремої повітряної камери, а самі виконують її роль. Для цього камера забезпечується герметичним внутрішнім шаром гуми і дуже щільно посаджена на обід диска авто колеса. Тут же, на диску, є отвір, куди вбудовується клапан з вентилем для підкачки повітря. Безкамерна покришка дозволяє спростити будова колеса, але одночасно вимога до якості поверхні дисків зростає. А також до складу сировини, з якого виготовляється гумова суміш, яка застосовується для виготовлення внутрішнього шару. Це потрібно для гарантії відмінного зчеплення колеса з ободом і для гарної герметизації повітряного простору всередині. У всіх камерних шинах є певний тиск. У певних видах військової техніки він дистанційно регулюється в залежності від поверхні дорожнього полотна і швидкості пересування. Автомобільні покришки за будовою каркаса підрозділяються на радіальні і діагональні.

Висновки

У наш час автомобільні шини - являють собою складну багатошарову конструкцію, яка спочатку збирається на складальних верстатах із застосуванням стрічки з сирої гуми різного ґатунку, зміцнюючих бандажів і сталевого металевого корду, а потім формується під тиском і вариться в вулканізаторах при температурі водяної пари близько триста градусів на протязі декількох годин.

З настанням зимового періоду автомобілістам потрібно замінити покришки на авто. Так як погіршується стан дороги. Для того, щоб убезпечити авто і себе від безлічі неприємностей, необхідно обов'язково змінити літні шини, на зимові. При цьому враховувати характер зимових поїздок. Мандрівникам по сніжним і крижаним дорогам, необхідно придбати шини з шипами.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: iPad Air 2: вибираємо чохол ...
Наступна новина: Чисельність армії ...

КОМЕНТАРІ