Тернопільщина готується до лемківського фестивалю

Тернопільщина готується до лемківського фестивалю

15.07.16 12:51 0 648
6-7 серпня поблизу міста Монастириська на Тернопільщині проведуть щорічний фестиваль лемківської культури – «Дзвони Лемківщини». Його заснували ще 17-ть років тому, і з того часу він став уже традиційним. Голова обласного товариства «Лемківщина» Олександр Венгринович поділився із телеканалом ІНТБ програмою фестивалю.

«До фестивалю входить сама концертна програма, у музейних приміщеннях будуть виставлені різні експозиції. Також буде представлена на фестивалі традиційна лемківська кухня. Десь біля 12-ти павільйонів, де будуть дегустувати різні страви. А також буде містечко спорту та ігор», - розповів Олександр Венгринович, голова Тернопільської обласної організації Всеукраїнського товариства «Лемківщина»

Проведуть також майстер-класи з ковальства і гончарства. Окрім того, у містечку народних промислів майстрині від кожного району Тернопільщини представлятимуть свої традиційні лемківські вироби. Кожного року, як розповідає Олександр Венгринович, виникають нові ідеї щодо організації фестивалю. Для прикладу, цьогоріч взялися навіть за оновлення інфраструктури на місці проведення заходу.

За словами Олександра Венгреновича, приступають до роботи по облаштуванні стоянки автомашин. Також у нас буде, як я вже говорив, більш розширена лемківська кухня, містечко. Також буде збільшена музейна експозиція».

Окрім виступів лемківських колективів і сольних виконавців, в окрему частину хочуть виділити дитячу програму. Гостей ж лемки очікують, як і зазвичай, чимало.

«Люди, які проживають у Франції, в Німеччині, в Бельгії. Приїжджає до нас також наша знаменита співачка з Америки – Аничка. Будуть з Словаччини, будуть з Польщі. Чекаємо, що, можливо, Сербія прибуде, з Італії, з Іспанії. Де лемки є – значить вони приїдуть», - зазначив Олександр Венгринович.

Цього року, прогнозують організатори, Всеукраїнський фестиваль «Дзвони Лемківщини» відвідає понад 30 тисяч людей.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Виконувач обов"язків ...
Наступна новина: У Рівненській області під ...

КОМЕНТАРІ