Понад сотню демобілізованих бійців працевлаштували центри зайнятості Тернопільщини

Понад сотню демобілізованих бійців працевлаштували центри зайнятості Тернопільщини

15.07.16 18:13 0 660
У місцевих центрах зайнятості Тернопілля упродовж січня-червня 2016 року було зареєстровано 1041 безробітних демобілізованих учасників АТО. З них 28 — інваліди.

«Фахівці центрів зайнятості відносяться до воїнів АТО з особливою увагою, враховуючи соціальні, емоційні, психологічні аспекти. Усім їм надають інформаційні та консультаційні послуги щодо сприяння працевлаштуванню; пропонують започаткувати власну справу, тимчасову зайнятість, професійне навчання чи перенавчання за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, — зазначає заступник директора обласного центру зайнятості Олександра Островська. — Відтак, 118 демобілізованим військовим вдалося знайти роботу. З них 19 отримали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності, 39 пройшли професійне навчання, 17 працювали на громадських та інших роботах тимчасового характеру. За станом на 1 липня ц.р. для 803 колишніх учасників АТО продовжуються пошуки роботи».

Крім того, центри зайнятості області отримали у місцевих військкоматах списки загиблих учасників АТО з метою сприяння у працевлаштуванні членам їх сімей. Із 71 опитаної особи 62 не потребували роботи (пенсія за віком, перебувають у трудових відносинах, займаються особистим селянським господарством). Із дев'яти осіб, які виявили бажання працювати, п'ятьом за допомогою служби зайнятості надано місця праці, одна людина працевлаштувалася самостійно, ще троє зареєструвались у центрах зайнятості Тернопільщини з метою пошуку роботи.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ