У Рівненській області рятувальники тренувалися гасити умовну пожежу в будівлі районної лікарні

У Рівненській області рятувальники тренувалися гасити умовну пожежу в будівлі районної лікарні

15.07.16 15:42 0 609
14 липня співробітники 11-ої державної пожежно-рятувальної частини провели тактико-спеціальні навчання з ліквідації умовної пожежі та проведення рятувальних робіт у дитячому відділенні Володимирецької центральної районної лікарні.

За викликом адміністрації об’єкту на місце події прибули рятувальники у складі чергового караулу на пожежній автоцистерні. В ході розвідки було встановлено, що пожежа виникла в одному з приміщень на 1 поверсі на площі майже 50 м.кв., енергопостачання будівлі припинено, проведено евакуацію працівників медперсоналу та пацієнтів, проте в будівлі можливе перебування однієї особи в задимленому середовищі. В складі ланки газодимозахисної служби рятувальники швидко відшукали в будівлі умовного потерпілого та вивели його на свіже повітря. Одночасно з цим, встановивши пожежну автоцистерну на пожежну водойму, вогнеборці подали на гасіння пожежі водяний ствол. Завдяки чітким та злагодженим діям особового складу чергового караулу працівників ДСНС потерпілий був врятований, а умовна пожежа була успішно ліквідована.

Під час навчань рятувальники провели вивчення оперативно-тактичної характеристики будівлі дитячого відділення районної лікарні, особливості зовнішнього протипожежного водопостачання і забезпечення пожежної безпеки на об’єкті. Після цього співробітники Держслужби з НС провели для медперсоналу практичне заняття щодо дій в разі виникнення пожежі, а також продемонстрували як правильно користуватися порошковим вогнегасником.

«Профілактика пожежної та техногенної безпеки в закладах охорони здоров’я є однією із важливих складових роботи співробітників Служби порятунку. Адже кожного дня на таких об’єктах перебувають десятки і сотні людей. Складність ліквідації надзвичайних ситуацій, в тому числі і гасіння пожеж на таких об’єктах може полягати у неправильній евакуації людей, що може створити паніку, а також велика кількість горючих матеріалів, електричних приладів й наявність небезпечних препаратів, які у своєму складі мають сполуки, що при випаровуванні можуть утворювати небезпечні газоповітряні концентрації, які спричиняють важкі отруєння органів дихання. У зв’язку з цим рятувальниками систематично організовуються даного роду навчання, щоб відпрацювати злагодженість дій між медперсоналом та особовим складом пожежно-рятувального підрозділу щодо евакуації людей, матеріальних цінностей, а також ліквідації надзвичайних ситуацій та гасіння пожеж», - відмітив по завершенню навчань начальник Володимирецького районного сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області Андрій Муравинець.

Володимирецький РС ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Рятувальники ДСНС України ...

КОМЕНТАРІ