10 порад як вибрати весільного фотографа

10 порад як вибрати весільного фотографа

15.07.16 23:51 0 757

В данній статті ми розберемося як вибрати гарного фотографа для свого весілля.

Зустрічають по одягу

Ви прийшли до фотографа на зустріч, а він в шортах, сланцях, з нечесаною головою і в футболці. До того ж, під час перегляду його робіт ви випадково помічаєте, що він в цьому ж вбранні був і на весіллях! А у вас серйозні гості, солідний ресторан і музиканти в смокінгах! Ви такого запросіть? Однозначно - ні. Поважаючі себе фотографи виглядають солідно і добре зберігають презентабельний вигляд, як під час фотозйомки прогулянки, так і в ресторані.

Перше враження

Не менш важливо, де і як ви зустрілися і провели перші хвилини спілкування. Парк, де на сусідній лавці бухають бомжі, перехрестя галасливої ​​вулиці, або ще крутіше: у дворі на запльованій насінням лавці - це погано, тут елементарна неповага до вас як людини і як до клієнта. В особистій фотостудії, вдома у фотографа за чашкою чаю, або на худий кінець - в гарній і тихій кафешці, це добре і створює правильний настрій для майбутнього спілкування.

Початок розмови

Хороший весільний фотограф на початку розмови слухає. Саме так, слухає і задає навідні запитання, йому важливо зрозуміти - чого ви хочете, розібратися в ваших смаках, вподобаннях і побажання. Поганий фотограф - відразу ж починає нав'язувати свою точку зору, йому все одно чого ви хочете, він боїться ваших пропозицій. Його монолог виглядає приблизно так: «Спочатку поїдемо в парк, потім до вічного вогню, потім до озера, зніму я вас так, так і так...» і т. п. Остерігайтеся таких фотографів, за своєю природою вони «лінійні» і для них крок вліво, вправо - вже збій в програмі. Такі «майстри» знімають кожне весілля однаково, змінюються лише обличчя.

Слова фотографа

Слідкуйте за тим, що і як говорить весільний фотограф. Тут можуть бути різні симптоми: Хвастощі і нарцисизм, виглядає приблизно так: «Я найкрутіший, крутіше мене немає в цьому місті, іншим можете навіть не дзвонити, мої фотографії - кращі і т. п. Такий фотограф зазвичай язикатий і вміє переконати, але ви не піддавайтеся. В результаті, такий «майстер» іншим буде говорити, що він такий же крутий, а свої посередні роботи прикривати словами «тут наречена дерев'яна була, та й наречений набухався».
Приниження колег по цеху. Ви, шановні клієнти, напевно в процесі пошуку зустрічаєтеся не з одним фотографом. І при черговій зустрічі задаєте питання фотографу Васі, що він думає про фотографа Петю? Якщо Вася каже, що Петя «лузер, нездара, поганий фотограф і фотошопник» - йдіть краще до Васі. Адже Петя потім і про вас може щось недобре сказати, а воно вам треба? Хороший фотограф сам порекомендує гідних колег по цеху, і дасть їх номери телефонів, полегшуючи тим самим ваше життя. Він не боїться здорової конкуренції.

Задайте планку

Зробіть добірку цікавих і гарних весільних фотографій, які вам подобаються, і покажіть їх весільному фотографу. Якщо він «злякався» - це мінус в його користь. Є нахабні, які кажуть - так зможу. Наступне ваше питання має бути «покажіть щось подібне».
Профі в такій ситуації починає відразу ж вирішувати, що необхідно для того, щоб зробити щось подібне. Він не шукає відмовки, він пропонує рішення.

Насторожитеся

Якщо фотограф починає нести технічну єресь: «У мене повний кадр (фулфрейм), можу знімати в темряві на високих ІСО, кращі тамроновські об'єктиви і навіть є риб'яче око» - вас, як клієнтів, це не повинно стосуватися зовсім. Дивіться портфоліо фотографа. Ніяке «риб'яче око і фулфрейм» не допоможуть, якщо його власник не вміє працювати з людьми, вчасно створювати потрібний настрій і т. д.

Портфоліо

Один з важливих моментів. Раджу спочатку сформувати у себе смак до професійної весільної фотографії, для цього можна відвідати сайт obukhovskiy.com і детальніше подивитися там добірки найкращих весільних фото. І з цим багажем знань йти до фотографа. Якщо вам показують фото і вам не подобається, прощайтеся і йдіть. Адже фотограф зазвичай показує кращі свої роботи, і якщо навіть вони не потрапляють під ваші критерії - йдіть.

Ціна

Це основний критерій при виборі. Ви повинні чітко розуміти, що «професійні фотографи» за 100 і за 1000 доларів, це абсолютно різні люди. Це як жигулі і мерседес, на обох авто можна дістатися до місця, але в другому випадку ви платите за якість, сервіс, швидкість, надійність і престиж. І вимоги до мерседесу не варто навіть приміряти на жигулі. Все написане тут не має сенсу, якщо вам потрібна найдешевша людина з фотокамерою. Хороший фотограф коштує мінімум вдвічі дорожче середньоринкової ціни. І якщо йому платять, значить він того вартий.

І читець, і жнець...

Фотограф, відеооператор, тамада в одному тілі. Робити одночасно все це неможливо. Я вже не кажу про якість. Таким - відразу кажіть ні.

Договір

Заключна частина бесіди це договір. Він повинен бути, це нормальна повсюдна практика, укладати договір на надання фотопослуг. Його надає вам фотограф, в ньому обов'язково повинні бути прописані загальна вартість послуг, сума передоплати, дані фотографа, ваші контактні дані та адресу, перелік послуг, що надаються і вид кінцевого продукту. Він повинен бути скріплений вашими підписами. Робиться в 2 примірниках, один вам. І не вірте на слово! Щоб потім не було нестерпно боляче.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Банкротство субъекта ...

КОМЕНТАРІ