Як вибрати комфортні контактні лінзи?

Як вибрати комфортні контактні лінзи?

16.07.16 15:27 0 875

Підібрати контактні лінзи правильно може лише офтальмолог, тому, потрібно звернутися до лікаря, що має спецпідготовку з контактної корекції зору за консультацією, і уточнити в нього, чи можете ви використовувати контактні лінзи з урахуванням: віку, ступеня і виду порушення зору, побажань і стану здоров'я.

Це дуже важливо оскільки до носіння контактних лінз є ряд протипоказань: різні алергії, захворювання слізного апарату, запальні процеси в очах, глаукома, косоокість, підвивих кришталика.

Якщо ви вирішили поміняти окуляри на контактні лінзи, то відразу відправляйтеся до офтальмолога або лікаря-контактолога. У більшості сучасних клінік для підбору лінз застосовується комп'ютерна діагностика. У правильно підібраних лінзах очі відчувають себе легко і комфортно. До речі, придбати собі якісні контактні лінзи за доступною ціною ви можете в інтернет-магазині: mir-linz.com.ua.

Є лікарі, які радять звикати до лінз поступово. Це, звичайно, непогано. Але досвідчені лікарі кажуть, що лінзи, в яких очі відчувають больові відчуття довше п'ятнадцяти хвилин - просто не ваші. Навряд чи ви їх зможете носити.

Йдеться саме про біль в очах, тому що легка нудота і головний біль з незвички - явища, до яких, як раз, і потрібно звикати. Але самі очі боліти не повинні. Підбір лінз - справа відповідальна і непроста. Лінза має мати зручну "посадку". Бути досить рухомою, не перекривати вільного доступу слізній рідині. Між рогівкою і лінзою має утворюватися рідкий простір із чистої сльози. Занадто щільна посадка лінзи не дозволяє сльозі омивати рогівку.

Підбираючи зручні контактні лінзи, потрібно запам'ятати три параметра: силу діоптрій, діаметр контактної лінзи і базову кривизну рогівки. Тепер і без лікаря в будь-якому салоні ви зможете поміняти собі лінзи.

На упаковці кожної лінзи позначені символи:

  • BC - базова кривизна;
  • DIA - діаметр лінзи;
  • D - діоптрії.

Графічне зображення сонечка свідчить про те, що контактна лінза містить ультрафіолетовий захист, а цифра поруч з пісочним годинником означає термін придатності. Термін придатності дійсний для нерозпечатаних лінз. Якщо ви розкрили упаковку, то відлік часу пішов. Навіть якщо відкриті лінзи будуть зберігатися в стерильному розчині, то двотижневі вийдуть з ладу через вказаний термін. Лінзи не можна «переношувала». Це небезпечно таким серйозним захворюванням як кератит, тобто запалення рогової оболонки ока.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Прикраси і їх види

КОМЕНТАРІ