В музеї просто неба відбулися «Буковинські зустрічі»

В музеї просто неба відбулися «Буковинські зустрічі»

19.07.16 09:54 0 614
Міжнародний фольклорний фестиваль «Буковинські зустрічі» відбувся цими вихідними у Чернівцях. Вперше для святкового дійства обрали новий майданчик – Музей архітектури і побуту. П'ять колективів з Румунії, Польщі і Молдови, а також 18 буковинських фольклорних колективів брали участь в цьогорічному фестивалі. З дня заснування «Буковинських зустрічей» пройшло вже 27 років, а в Чернівцях фестиваль «прописався» з 1999 року.

«Міжнародний фестиваль «Буковинські зустрічі» – довгоочікуване і улюблене свято чернівчан. маємо прекрасну можливість поспілкуватись буковинцям з багатьох країн, презентувати своє мистецтво, разом поспівати і потанцювати. Цього року вперше в рамках фестивалю – презентація та дегустація народних страв усіх країн-учасниць фестивалю», – привітав учасників свята Чернівецький міський голова Олексій Каспрук і побажав гарного настрою та незабутніх вражень всім гостям.

Після презентації кожним колективом своїх танцювальних номерів, гості свята зібрались на різних майданчиках – на обійстях старовинних хат, де презентували буковинську кухню, пригощалися, танцювали та співали. Також учасники і гості фестивалю збирали кошти на лікування онкохворих дітей. Біля 7 тисяч гривень підуть на допомогу маленьким чернівчанам від «Буковинських зустрічей».

Фестиваль продовжить свою ходу в Угорщині та Румунії.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі служба за ...
Наступна новина: На Тернопільщині зросли ...

КОМЕНТАРІ