Які бувають собаки по типу шерсті?

Які бувають собаки по типу шерсті?

19.07.16 13:44 0 1070

 http://porodasobak.ru/category/dlina-shersti-razneyh-porod-sobak

Залежно від типу шерсті всі породи собак можна поділити на такі групи:

  • довгошерсті;
  • густошерстні;
  • короткошерсті;
  • жорсткошерстні;
  • голі.

У довгошерстних собак покривний волос добре розвинений, зазвичай більше 10 см. Часто присутнє вбиральне волосся. Остьове волосся трохи коротше. Підшерсток також добре розвинений, але його може й не бути (наприклад, у хортів). Типові представники: сенбернар довгошерстий, кавказька вівчарка, йоркширський тер'єр, всі шпіци, російський псячий хорт.

У густошерстних собак (дикого типу) довжина покривного і остьового волосся складає від 4 до 10 см. Якщо підшерсток присутній, то розвинений добре і дуже густий, іноді на боках він довший остьового волоса. Типові представники: всі лайки, ротвейлер, середньоазіатська або німецька вівчарка.

У короткошерстих собак покривний волос не розвинений або присутній на холці в невеликих кількостях, також може бути у вигляді підвісу або очосів. Остьове волосся навпаки розвинене добре, гладке і щільно прилягає до тіла собаки. Підшерсток або відсутній або розвинений дуже слабко. Типові представники: боксер, доги, французький бульдог, ріджбек і уіпет.

Жорсткошерстні собаки. Характерною особливістю таких собак є вбиральна шерсть, особливо характерні вуса, борода, вичіски на кінцівках і спідниця на грудях на нижньому боці. Остьове волосся зазвичай жорстке з надламом, добре розвинене. Підшерсток завжди розвинений. Жесткошерстних собак необхідно часто вичісувати, щоб підшерсток не переріс остьове волосся, і собака не промокала. Потрібен обов'язковий регулярний триммінг і стрижка за формою, встановленою стандартом. Типові представники: всі шнауцери, російський чорний тер'єр, жорсткошерстний фокстер'єр.

У голих собак покривний волос майже не розвинений або в невеликій кількості спостерігається на голові, холці і кісточці хвоста. Зустрічаються очоси та підвіси. Остьове і пухове волосся (підшерсток) відсутні. Шкіра зазвичай покрита характерною змазкою, що виділяється шкірними залозами, сильно пігментована і гаряча на дотик. Типові представники: китайська чубата собака, перуанська гола собака, мексиканська гола собака.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ