Валка і спилювання дерев

Валка і спилювання дерев

19.07.16 13:57 0 847

Дерева не перше сторіччя залишаються найбільш затребуваною деталлю при створенні ландшафтного дизайну. Вони не тільки облагороджують і прикрашають місце проживання людини, а й допомагають йому відчувати себе ближче до природи, та й просто в спекотну літню погоду створюють таку необхідну людині тінь.

Однак вони вимагають постійного догляду - санітарної обрізки, кронування та ін. Його відсутність може послужити причиною появи небезпечних наслідків:

  • захворювання різного характеру;
  • через обважчання крони у стовбура може з'явитися аварійний нахил;
  • через розростання верхніх гілок, затінюются нижні гілки, через що останні можуть засохнути і багато іншого.

Недоглянуті або просто старі і великі дерева, засихаючи, стають реальною загрозою не тільки майну людини, але і її безпеці. Навіть здорове дерево, що має кілька товстих сухих гілок, вже є потенційною загрозою. Сильний вітер може обламати гілки або, якщо дерево старе і сухе навіть звалити його. Не кажучи вже про те, що суха деревина може послужити потенційним джерелом пожежі. Щоб уникнути наслідків, від таких дерев їх слід вчасно позбуватися, а просто спиляти.

В СПб послуги з валки і видалення дерев як державним бюджетним організаціям так і приватним особам надає компанія derevev.net. Роботи виконуються методом промислового альпінізму або використовується автовишку - в залежності від конкретних завдань і зовнішніх умов обирається той метод виконання робіт, який буде менш витратним для замовника.

Цілком

Валка або спилювання дерев цілком може проводитися за рахунок природного нахилу стовбура, який відбувається при валці лісу (в лісових умовах), або з використанням тросової відтяжки в потрібному напрямку. У випадках, коли гілки чіпляються за дроти, або дерево знаходиться на такій ділянці землі, де при його спилі може постраждати майно людини, валка цілком неможлива, використовується валка дерев частинами.

По частинам

Для валки великих дерев, розташованих в складних міських умовах, найчастіше використовується методика спилювання аварійного сухого дерева бензопилою по частинах. Валка дерев частинами неможлива без послуг арбориста - фахівця з видалення дерев, що володіє навичками промислового альпінізму. Спилювання дерева починається з видалення верхівки, поступово просуваючись вниз фахівець його спилює і за допомогою підсобних робітників, використовуючи страхувальні троси або лебідку, акуратно опускає на землю спиляні гілки та частини стовбура. Великі дерева перед видаленням потребують попереднього кронування.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: 30 потужних підприємств ...

КОМЕНТАРІ