1-ий російський чемпіонат з перегонів дронів

1-ий російський чемпіонат з перегонів дронів

19.07.16 16:15 0 682

Мабуть всі чули прислів'я: "Народжений повзати, літати не може", але коли глянеш на птахів, на те як вони гордо кружляють в небі і самому хочеться наблизитись до хмар. Звісно крила у людини не виростуть і в небо вона без сторонньої допомоги не злетить, але подивитися на землю очима птаха вона все ж таки може. І стало це можливо з появою дронів (безпілотних літальних апаратів, які оснащені камерою), тобто все що буде бачити камера будете бачити і ви. До речі, ви ще й будете керувати данним БПЛА за допомогою ДПУ. Сьогодні придбати собі дрона може кожен бажаючий, а любителі азарту які вправно керують своїм дроном можуть навіть позмагатися між собою.

Так, у Підмосков'ї в рамках інтернет-форуму РІФ + КІБ 2016 пройшов перший російський чемпіонат з перегонів дронів Drone Grand Prix Russia. Так, із 13 по 15 квітня професіонали і любителі змагалися в гонці безпілотних літальних апаратів (БПЛА).

Захід складався з двох частин: фестивалю і змагань. На фестивалі можна було познайомитися з основними напрямками розвитку дрон-індустрії, взяти участь в майстер-класах і лекціях від пілотів і фотографів, а також спробувати освоїти ази управління дроном.

Всі бажаючі отримали можливість безкоштовно взяти участь в рамках змагань в індивідуальній першості, окремих перегонах для First Person View, а також випробувати свої сили на корпоративному турнірі.

«Ми хочемо проводити їх якомога частіше. Показувати, що це не просто найпростіший доступ в небо, спосіб отримати можливість літати, <...> а й спробувати змагатися в цьому, показати, що це справжній спорт », - сказав один з організаторів російських гонок Владлен Ситников.

У березні в Дубаї пройшов перший чемпіонат світу з перегонів дронів World Drone Prix. У відбіркових змаганнях взяло участь 150 команд. До фіналу потрапило 32 команди. Перше місце зайняв 15-річний пілот з Великобританії Люк Банністер (Luke Bannister). Російський пілот Володимир Мещеряков зайняв третє місце в загальному заліку, а також отримав спеціальний приз Fast Lap Award за кращий час проходження кола.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: На Вінниччині ...
Наступна новина: До вузів Житомирщини ...

КОМЕНТАРІ