Мідні труби для водопостачання: переваги і недоліки

Мідні труби для водопостачання: переваги і недоліки

19.07.16 20:38 0 1045

Мідні труби - це відмінний варіант для домашнього водопроводу, який має цілий ряд переваг перед трубами з інших матеріалів. Мідь - це сплав, що не піддається ніяким хімічним реакціям, не схильний до корозії, а також має повний імунітет перед рідинами і жирами. Але головною перевагою сплаву міді є те, що проточна вода (в якій зашкалює вміст хлорки), не тільки не може пошкоджувати такі труби, а навіть навпаки, створює додатковий захисний шар. Такий захист вбереже їх від інших небезпечних факторів. Так, нарости, наліт й інші наслідки постійного використання водопроводу мідними трубами абсолютно не загрожують!

Чи варто купувати мідні труби для створення водопроводу?

Не можна однозначно відповісти, чи варто ставити мідні труби в якості домашнього водопроводу. У нашій країні мідь значно поступається пластиковим системам, але не через якість або щось інше, а через цінову категорію і простоту монтажу. Мідні труби трохи дорожчі, ніж пластик, а їх установка і спайка може зайняти чималу кількість часу. З іншого боку, пластик поступається міді в довговічності і має цілий ряд недоліків в порівнянні з цим сплавом. Зі сказаного вище можна зробити висновок, що тільки вам потрібно вирішувати, який вид водопроводу краще встановлювати для вашого житла. До речі, в Києві купити мідні труби ви можете на сайті: fiting.kiev.ua.

Переваги і недоліки труб з міді

Не можна сказати, що труби з міді ідеальні цілком і повністю. Вони мають кілька серйозних недоліків, серед яких:

  • Ціна. Мідний водопровід обійдеться господареві будинку в 2, а то і в 3 рази дорожче, ніж пластиковий або металевий;
  • Хороша електропровідність. Сплав міді - це відмінний провідник струму, тому перед закладанням водопроводу варто перевірити ще раз всю електропроводку в радіусі метра від труб;
  • Складний монтаж. Установка мідних труб - це складна процедура, на яку ви витратите достатньо велику кількість часу. Для подібного монтажу потрібно багато зусиль, цілий багаж знань і паяльник, а в деяких випадках коротка мідна смуга.

Незважаючи на недоліки, сплав міді - це унікальний будівельний матеріал, який має цілу низку переваг. Основні серед яких:

  • Стійкість до іржі;
  • Гарна пластичність;
  • Міцність і стійкість до механічних пошкоджень;
  • Хороша теплоізоляція і захист від перепадів температур.

Як відбувається монтаж трубопроводу з міді?

Морально приготуйтеся до того, що процес монтажу трубопроводу - це складний, вкрай відповідальний і витратний захід. З вашої сторони буде потрібно немало знань, хороші навички та постійне прикладання великої кількості зусиль.

Існує два способи встановити мідні труби: за допомогою паяльника або з використанням фітингів. Спосіб з фітингами трохи простіший в плані навичок і тимчасових витрат, а також він віддалено нагадує установку пластикових труб. Все, що вам потрібно - гайковий ключ, фітинг і самі труби. Можете не боятися прикладати при монтажі силу, адже головна особливість міді - це міцність, завдяки чому вона досить стійка до будь-яких деформацій.

Другий спосіб, який використовується в якості з'єднання труб - це спайка. Він трохи довший, але якісніший і простіший. Все, що нам потрібно - це хороший паяльник і припайка. Процес монтажу труб при цьому способі нагадує звичайну пайку, з якою кожен з нас хоч раз да стикався в своєму житті. Наносимо на трубу і фітинг флюс, прогріваємо їх до температури плавлення припайки і отримуємо необхідний нам результат. Таке з'єднання труб дозволить їм прослужити вам багато років і навіть під впливом екстремальних температур і тиску не дасть водопроводу протекти.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Выбираем себе СТО
Наступна новина: Кристаллы: как правильно их ...

КОМЕНТАРІ