Зниження рівня підліткової злочинності на Вінниччині - результат кропіткої роботи всіх уповноважених державою органів та служб

Зниження рівня підліткової злочинності на Вінниччині - результат кропіткої роботи всіх уповноважених державою органів та служб

20.07.16 14:11 0 562
Завдяки вжитим заходам органів прокуратури, поліції, державної влади та місцевого самоврядування протягом І півріччя 2016 року в області спостерігається зменшення рівня підліткової злочинності на 24,2 % з 153 протягом І півріччя 2015 року до 116 за аналогічний період 2016 року.

Кількість неповнолітніх, які вчинили злочини, у порівнянні минулого та поточного періодів, також зменшилась на 17,2 % - з 134 особи до 111.

У поточному році особливо тяжкі злочини, як вбивство та зґвалтування, дітьми не вчинялись, тоді, як у минулому році неповнолітніми вчинено по 2 вбивства і зґвалтування.

Відбулось також зменшення на 100 % або з 2 до 0 фактів порушення неповнолітніми правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортного засобу.

На 78,6 % або з 14 до 3 зменшилась кількість грабежів, вчинених дітьми .

Водночас, на 66,7 % або з 3 до 5 збільшилась кількість учинених дітьми розбоїв.

До прикладу, під час святкування Новорічних свят у Могилеві-Подільському двоє неповнолітніх, які протягом минулого року у різних районах області вчинили цілу низку крадіжок та грабежів, упевнившись у своїй безкарності, здійснили два особливо тяжких злочини - розбійні напади за обтяжуючих обставин. Дані кримінальні правопорушення підлітки детально спланували, заздалегідь підготувавши знаряддя злочинів – ножі та викрутки, за допомогою яких проникли у житлові приміщення та застосовуючи їх, погрожували життю і здоров’ю потерпілих бабусь.

За такі вчинки кожен злочинець має нести передбачену законом відповідальність, навіть якщо на лаві підсудних – неповнолітній, тому призначене судом покарання у виді позбавлення волі строком на 8 років є законним та справедливим та сприятиме виправленню правопорушників.

Загалом кожна дитина, навіть та, що вступила у конфлікт з законом і перебуває у місцях несвободи, має відчувати належну підтримку держави.

Дитина, яка вчинила кримінальне правопорушення не лише повинна бути притягнута до кримінальної відповідальності, а їй, насамперед, має бути надана допомога в поверненні до повноцінного життя у суспільстві.

Кожна така дитина має отримати підтримку, в подальшому навчатися та працювати. Лише тоді вона стане на шлях виправлення та не буде скоювати злочини.

Довідково: У І півріччі 2016 року ювенальними прокурорами відносно неповнолітніх до суду направлено 126 обвинувальних актів, з них: 4 – з угодами про примирення, 1 – з угодою про винуватість, 4 клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності, 20 проваджень закрито. Прокурорами у 120 провадженнях підтримано державне обвинувачення, в апеляційній інстанції переглянуто 21 судове рішення.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ