В Житомирській області сергій Машковський перевірив хід виконання будівельних робіт в Тетерівській ОТГ

В Житомирській області сергій Машковський перевірив хід виконання будівельних робіт в Тетерівській ОТГ

20.07.16 10:42 0 595
За рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку проводиться комплексно термосанація Тетерівської ЗОШ I-III ступенів в Тетерівській об'єднаній територіальній громаді.

— «Капітальний ремонт навчального закладу відбувається в рамках підтримки добровільно об'єднаних територіальних громад. Заміна вікон та дверей, утеплення фасадів та покрівлі будівлі дозволить підтримувати у приміщені температурний режим згідно з вимогами санітарного законодавства. Крім того, утеплення будівлі школи дозволить скоротити на 40% споживання теплової енергії та витрат її оплату», – розповів голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський, який особисто оглянув ремонтні роботи.

Реалізація проекту розрахована на 1 рік. Загальна вартість робіт становить 4 млн 922,285 тис. грн, з яких 4 млн 430,057 тис. грн – кошти ДФРР, а 492,228 тис. грн – кошти місцевого бюджету.

За результатами проведених конкурсних торгів вже укладено договір з переможцем, яким стала місцева будівельна організація ТОВ «Тетерів-Будпроект».

Наразі утеплено 37% фасаду будівлі та встановлено 191 вікно.

«Зараз в області утворено 10 об'єднаних громад. За рахунок фінансової децентралізації доходи об'єднаних громад збільшилися на 9,0 млн грн, або на 71,2%. Ці громади вже отримали кошти і повноваження не лише утримувати апарат чиновників і слідкувати за благоустроєм, а на проекти, що поліпшать життя людей на цих територіях. Громади, які не об'єдналися, на у програші», – зазначив керівник області.

Голова ОДА повідомив, що 21 липня на сесії Житомирської обласної ради буде винесене рішення щодо внесення змін до Перспективного плану ОТГ Житомирської області у частині утворення ще 21 об'єднаної територіальної громади. Створення ОТГ розглянуто на обласній робочій групі та обговорено на шести з семи постійних комісіях обласної ради, де мали підтримку депутатського корпусу обласної ради.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: в обласному ...
Наступна новина: На Вінничині ...

КОМЕНТАРІ